2021. augusztus 24., kedd 13:56

Egy új tanulmány értékelte a Masimo PVi® spontán lélegző hemodializált betegek volumenstátuszának monitorozása terén tanúsított hatékonyságát (1. rész)
    Neuchatel, Svájc, 2021. augusztus 24., kedd (Business Wire/OTS) - A Masimo (NASDAQ: MASI) ma beszámolt egy, a Turkish Journal of Emergency Medicine című szakfolyóiratban megjelent tanulmányban összefoglalt eredményekről. A tanulmány annak a Dr. Seda Dagar és Dr. Hüseyin Uzunosmanoglu által Törökországban, az ankarai Kecioren oktató és kutató kórházban (Kecioren Training and Research Hospital) végzett vizsgálatnak az eredményeit tartalmazza, amely során a vizsgálatot végző orvosok arra kerestek választ, hogy milyen szerepet játszhat a nem invazív, folytonos Masimo PVi®  a hemodialízisben (HD) részesülő, spontán lélegző betegek volumenstátuszának és volumenváltozásainak monitorozásában.(1)

A kutatók megállapították, hogy "erős korreláció" áll fenn a PVi változása és az eltávolított folyadék mennyisége közt, melynek alapján azt a következtetést vonták le, hogy a "PVi hasznos információkkal szolgálhat a klinikusok számára a kritikus állapotban lévő, de spontán lélegző betegek volumenstátuszának monitorozásakor."

Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20210822005033/en/

A PVi folyadék-válaszkészség indikátoraként való hasznosságát több mint 100 független vizsgálat igazolta.(2) Mivel a PVi-t ez idáig többnyire géppel lélegeztetett betegek esetében vizsgálták, a kutatók célja ezúttal annak meghatározása volt, hogy spontán lélegző betegek esetében használható-e a PVi a volumenváltozások értékelése céljára. A vizsgálatba 60 végstádiumú veseelégtelenségben szenvedő, a folyadékot és az oldott salakanyagokat párhuzamosan eltávolító (rutin) HD-ben részesülő felnőtt beteget vontak be, akik esetében a HD során eltávolított folyadék medián értéke 3500 cm3 volt. A PVi-t egy Masimo Root® monitorhoz kapcsolt Masimo pulzoximéter érzékelő segítségével mérték a HD előtt és azt követően, és a PVi változásait összevetették a HD során eltávolított folyadék mennyiségével.

A kutatók azt tapasztalták, hogy a PVi-átlag statisztikailag szignifikáns növekedést mutatott a HD-t követően: 20,7%-ról (± 5%) 27,7%-ra (± 6%) emelkedett (p < 0,001). A HD során eltávolított folyadék mennyisége alapján a PVi változása statisztikailag szignifikáns mértékű volt (p = 0,015) és erős korrelációt mutatott az eltávolított folyadék mennyiségével (r = 0,744, p < 0,001).

A kutatók a következő következtetést vonták le: "A jelen vizsgálat során azt találtuk, hogy spontán lélegző betegek esetében a HD révén eltávolított folyadék a PVi növekedését eredményezte, és ez a növekedés erősen korrelált a volumenváltozással. A PVi ágy melletti (ún. "bedside") monitorozása egy nem invazív, gyorsan elérhető, reprodukálható mérési paramétert biztosít, amely hasznos információ a klinikusok számára a volumenstátusz monitorozásakor és a spontán lélegző, kritikus betegségben szenvedő betegek volumen-helyreállító kezelése hatásosságának értékeléskor."

A PVi pontossága a folyadék-válaszkészség prognosztizálásakor változó, és számos, az adott beteg esetében érvényesülő, illetve az eljárással és az alkalmazott eszközzel kapcsolatos jellemző befolyásolja. A PVi a pletizmográfiai amplitúdó változását mutatja, nem ad azonban képet a verőtérfogatról vagy a szívperctérfogatról (szívteljesítmény). A folyadékterápiai döntéseket ezért mindenkor a beteg állapotának átfogó értékelése alapján kell meghozni, nem pedig egyedül a PVi alapján.

Az USA-ban a PVi jóváhagyásra került géppel lélegeztetett felnőtt betegek bizonyos csoportjai esetében a folyadék-válaszkészség nem invazív, dinamikus indikátoraként.

@Masimo | #Masimo
(folyt.)

2021. augusztus 24., kedd 13:56

Egy új tanulmány értékelte a Masimo PVi® spontán lélegző hemodializált betegek volumenstátuszának monitorozása terén tanúsított hatékonyságát (2. rész)
    Neuchatel, Svájc, 2021. augusztus 24., kedd (Business Wire/OTS) -

Amit a Masimo-ról tudni kell…

A Masimo (NASDAQ: MASI) globális orvostechnológiai vállalat, amely ágazatvezetőnek számító monitorozási technológiák széles skáláját fejleszti ki és állítja elő, ideértve innovatív mérési módszereket, érzékelőket, betegmonitorokat és automatizálási és összekapcsolási megoldásokat. Küldetésünk a betegségkimenetek javítása, a betegellátási költségek csökkentése és a nem invazív monitorozás céljára szolgáló eszközök új helyszínekre való eljuttatása, illetve új alkalmazási célokra való bevezetése. Az 1995-ben piacra került Masimo SET® Measure-through Motion and Low Perfusion™ pulzoximetriai technológia által biztosított teljesítmény több mint 100 független, objektív vizsgálat szerint jelentősen jobb az egyéb pulzoximetriai technológiák által biztosított teljesítménynél.(3) A vizsgálatok rámutattak arra is, hogy a Masimo SET® újszülöttek esetében segíti a klinikusokat a súlyos retinopathia praematurorum (koraszülöttek ideghártya-károsodása) mérséklésében,(4) javítja a CCHD- (kritikus veleszületett szívbetegség) szűrés hatékonyságát újszülöttekben,(5) és a Masimo Patient SafetyNet™-tel posztoperatív kórtermekben folyamatos monitorozás céljára való együttes használat során hozzájárul a gyorsreagálású csapatok riasztásai és az intenzív osztályra való áthelyezések számának csökkentéséhez, valamint a költségek mérsékléséhez.(6-9) A Masimo SET®-et becslések szerint több mint 200 millió beteg esetében használják vezető kórházakban és egyéb egészségügyi intézményekben szerte a világon,(10) és a legjobb amerikai egyesült államokbeli kórházakat rangsoroló jelentés szerint (2021-22 U.S. News and World Report Best Hospitals Honor Roll) a legjobb 10 kórház közül 9-ben az elsődlegesen használt pulzoximetriai technológia.(11) A Masimo folyamatosan fejleszti a SET®-et, és 2018-ban bejelentette, hogy az RD SET® szenzorokkal mozgás közben végzett SpO2- (véroxigénszint) mérés pontossága jelentős mértékben javult, miáltal a klinikusok még nagyobb biztonsággal használhatják az SpO2-értékeket a beteg fiziológiai státuszának pontos meghatározása céljára. 2005-ben a Masimo bevezette az ún. "szivárvány" (rainbow®) pulzus CO-oximetria technológiát, lehetővé téve olyan véralkotórészek nem invazív és folyamatos mérését, amelyek korábban csak invazív módon voltak mérhetők, ideértve a (nem invazív) összhemoglobint (SpHb®), az oxigéntartalmat (SpOC™), a karboxihemoglobinszaturációt (SpCO®), a methemoglobinszaturációt (SpMet®), a pletizmográf variabilitási indexet (PVi®), az RPVi™-t (rainbow® PVi) és az oxigéntartalék indexet (ORi™).
2013-ban a Masimo megjelentette a Root® Patient Monitoring and Connectivity Platformot (Root® betegmonitorozó és összekapcsolási platform), amelyet már a tervezéstől kezdve úgy alakítottak ki, hogy biztosítsa a lehető legnagyobb rugalmasságot és bővíthetőséget annak érdekében, hogy további Masimo és harmadik felek által gyártott monitorozási technológiák is hozzákapcsolhatók legyenek. A legfontosabb hozzákapcsolható Masimo technológiák közé tartoznak a következők: Next Generation SedLine® Brain Function Monitoring, O3® Regional Oximetry és ISA™ Capnography with NomoLine® mintavevő sorok. A Masimo folyamatos és egyszeri monitorozásra alkalmas Pulse CO-Oximeters® (pulzoximéter) termékcsaládja különféle klinikai és nem klinikai helyszíneken való használatra tervezett eszközöket foglal magába, ideértve az olyan vezeték nélküli, viselhető technológiai megoldásokat, mint a Radius-7® és a Radius PPG™, hordozható eszközöket, mint például a Rad-67®, ujjhegy-pulzoximétereket, mint a MightySat® Rx, valamint kórházakban és otthon egyaránt használható eszközöket, mint például a Rad-97®. A Masimo kórházi automatizálási és összekapcsolási megoldásai a Masimo Hospital Automation™ platformon alapulnak, és magukba foglalják a következőket: Iris® Gateway, iSirona™, Patient SafetyNet, Replica™, Halo ION™, UniView®, UniView :60™ és Masimo SafetyNet™.
További információk a Masimo-ról és termékeiről a cég honlapján (www.masimo.com) állnak rendelkezésre. A Masimo termékeiről megjelent klinikai tanulmányok a következő internetes címen érhetők el: www.masimo.com/evidence/featured-studies/feature/.

Az ORi és az RPVi egyelőre nem kapta meg az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelete (FDA) 510(k) jóváhagyását, és az Amerikai Egyesült Államokban még nem értékesíthető. A Patient SafetyNet védjegy használata a University HealthSystem Consortium által adott licenc alapján történik. (folyt.)

2021. augusztus 24., kedd 13:57

Egy új tanulmány értékelte a Masimo PVi® spontán lélegző hemodializált betegek volumenstátuszának monitorozása terén tanúsított hatékonyságát (3. rész)

Szakirodalmi hivatkozások

(1).    Dagar S, Uzunosmanoglu H. Assessment of pleth variability index in volume changes during ultrafiltration process. Turkish Journal of Emergency Medicine. 2021;21:111-6.
     (2).    A PVi-ről (változó eredményű és kimenetű) publikált klinikai vizsgálati eredmények honlapunkon, a következő internetes címen találhatók: http://www.masimo.com/evidence/pulse-oximetry/pvi. A vizsgálatok közt szerepelnek olyan független és objektív vizsgálatok, amelyekről tudományos találkozókon ismertetett kivonatok és szakértők által ellenőrzött szakfolyóiratokban megjelent cikkek állnak rendelkezésre.
     (3).    A pulzoximetriáról szóló, illetve a Masimo SET® előnyeit tárgyaló, publikált klinikai tanulmányok honlapunkon, a következő internetes címen találhatók: http://www.masimo.com. Az összehasonlító vizsgálatok közt szerepelnek olyan független és objektív vizsgálatok, amelyekről tudományos találkozókon ismertetett kivonatok és szakértők által ellenőrzött szakfolyóiratokban megjelent cikkek állnak rendelkezésre.
     (4).    Castillo A et al. Prevention of Retinopathy of Prematurity in Preterm Infants through Changes in Clinical Practice and SpO2 Technology. Acta Paediatr. 2011 Feb;100(2):188-92.
     (5).    de-Wahl Granelli A et al. Impact of pulse oximetry screening on the detection of duct dependent congenital heart disease: a Swedish prospective screening study in 39,821 newborns. BMJ. 2009;Jan 8;338.
     (6).    Taenzer A et al. Impact of pulse oximetry surveillance on rescue events and intensive care unit transfers: a before-and-after concurrence study. Anesthesiology. 2010:112(2):282-287.
     (7).    Taenzer A et al. Postoperative Monitoring - The Dartmouth Experience. Anesthesia Patient Safety Foundation Newsletter. Spring-Summer 2012.
     (8).    McGrath S et al. Surveillance Monitoring Management for General Care Units: Strategy, Design, and Implementation. The Joint Commission Journal on Quality and Patient Safety. 2016 Jul;42(7):293-302.
     (9).    McGrath S et al. Inpatient Respiratory Arrest Associated With Sedative and Analgesic Medications: Impact of Continuous Monitoring on Patient Mortality and Severe Morbidity. J Patient Saf. 2020 14 Mar. DOI: 10.1097/PTS.0000000000000696.
     (10).    Becsült adat: Masimo adatbázis.
    (11).    http://health.usnews.com/health-care/best-hospitals/articles/best-hospitals-honor-roll-and-overview
(folyt.)

2021. augusztus 24., kedd 13:58

Egy új tanulmány értékelte a Masimo PVi® spontán lélegző hemodializált betegek volumenstátuszának monitorozása terén tanúsított hatékonyságát (4. rész)

Előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény az Amerikai Egyesült Államok Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvényével (Private Securities Litigation Reform Act of 1955) kapcsolatos 1933. évi Értékpapírtörvényének (Securities Act of 1933) 27A szakasza és Az értéktőzsdéről szóló 1934. évi törvényének (Securities Exchange Act of 1934) 21E szakasza alapján előremutató állításnak minősülő állításokat tartalmaz. Ezek közé az előremutató állítások közé tartoznak többek közt a Masimo PVi® potenciális hatékonyságára vonatkozó állítások is. Ezek az előremutató állítások a cégünkre kihatással lévő jövőbeli eseményekre vonatkozó jelenlegi várakozásainkon alapulnak, melyek esetében olyan különféle, nehezen prognosztizálható kockázatok és bizonytalansági tényezők érvényesülhetnek, melyekre nincsen befolyásunk, és amelyek hatására tényleges eredményeink jelentős mértékben és negatív irányban eltérhetnek az előremutató állításokban kifejezett eredményektől. A különféle kockázati tényezők közé tartoznak, de nem korlátozódnak kizárólag ezekre, a következők: a klinikai eredmények ismételhetőségére vonatkozó feltételezéseinkkel kapcsolatos kockázatok; az azon hitünkkel kapcsolatos kockázatok, miszerint a Masimo egyedi, nem invazív mérési technológiái, ideértve a Masimo PVi-t, hozzájárulnak a pozitív klinikai kimenetek és a betegek biztonságának eléréséhez; az azon hitünkkel kapcsolatos kockázatok, miszerint a Masimo áttörést képviselő, nem invazív technológiái költséghatékony megoldásokat és egyedi előnyöket biztosítanak; a COVID-19-járvánnyal kapcsolatos kockázatok; valamint egyéb olyan kockázatok, melyek az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [a továbbiakban "SEC"]) cégünk által legutóbb benyújtott, és a SEC honlapján (www.sec.gov) díjmentesen elérhető jelentések "Kockázati tényezők" ("Risk Factors") című részében kerültek ismertetésre. Bár úgy hisszük, hogy az előremutató állításokban kifejezett várakozásaink alátámaszthatók, nem vagyunk biztosak abban, hogy várakozásaink valóban helyesnek bizonyulnak. A fentiekben közölt óvatosságra intő figyelmeztetések az e sajtóközleményben szereplő összes előremutató állítás mindegyikének teljes egészére vonatkoznak.
E sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben ezekre az előremutató állításokra, mivel azok kizárólag a számunkra jelenleg (azaz a sajtóközlemény kiadásának időpontjában) rendelkezésre álló információkon alapulnak. Cégünk nem vállal semmiféle kötelezettséget ezeknek az állításoknak, illetve a SEC-hez benyújtott legutóbbi jelentéseink "Kockázati tényezők" ("Risk Factors") című részében szereplő állításoknak új információk tudomásunkra jutása vagy jövőbeli események bekövetkezése, illetve egyéb okok miatti frissítésére vagy tisztázására, kivéve a vonatkozó értékpapír-jogszabályok által előírt frissítéseket.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210822005033/en/

Kapcsolat:
Masimo
Evan Lamb
949-396-3376
elamb@masimo.com

Forrás: Masimo

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.