2021. augusztus 17., kedd 14:03

Működik a ma hajnalban felbocsátott RadCube műhold
    Budapest, 2021. augusztus 17., kedd (OTS) - A hajnali sikeres rakétastart után megérkeztek az első jelek a RadCube műholdról, melyek alapján a C3S szakemberei megerősítették, hogy minden rendben van a hajnalban pályára állt műholddal.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210817_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210817_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210817_004.jpg

A start után néhány órával hazánk felé érkezett 3U CubeSat műholddal megtörtént a kapcsolatfelvétel. A néhány perces áthaladás alatt a földi állomás vette a műhold által sugárzott rádiós jeleket és a C3S Küldetés Operációs Központja értelmezte azokat. A leérkező rádiós jelek a műhold életjeleit tartalmazzák, így tudható, hogy a platform első automatikus feladatait sikeresen elvégezte, a műhold antennája és napelemszárnyai kinyíltak, és az alrendszerek a tervezettnek megfelelően, jól működnek. Most, hogy a műhold életjelei rendben vannak az elkövetkező néhány hétben a RadCube üzemeltetési csapata előkészíti a műholdplatformot a tudományos kísérletek és mérések elvégzésére.

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.