2021. augusztus 3., kedd 09:00

Mindenkinek jól jönne most egy nyaraló, pedig...
    Budapest, 2021. augusztus 3., kedd (OTS) - Korábban a lakások, most a családi házak és a nyaralók az ingatlanpiac legforróbb árucikkei. A koronavírus miatt slágerré vált ingatlantípusok az ingatlancserélők célpontjai is lettek. A házra történő csere aránya átlagosan 10% ponttal, míg a nyaralóra történő 3% ponttal nőtt meg.

    Azonban a nyaralóvásárlásnak vannak buktatói: a helyi adó drágább, az építkezési szabályok szigorúbbak, stb. Persze később átsoroltathatjuk lakóingatlan kategóriába, de ennek is van ára és követelményrendszere (pl.: belmagasság).

Vásárlás esetén azzal is számolnunk kell, hogy a családi/hétvégi házak az üdülőhelyeken nagyobb ütemben drágulnak. Például a balatoni ingatlanok átlagára 2020. június és 2021. június között 15%-kal, míg a budapesti társaik átlagára "csak" 5%-kal növekedett.

A további cikk megtalálható itt:
https://www.ingatlannet.hu/blog/mindenkinek-jol-jonne-most-egy-nyaralo-pedig/

A cikk a link elhelyezésével felhasználható:
https://cutt.ly/5QkIpsn

Név: Szász Tünde
E-mail: szasz.tunde@ingatlannet.hu
Tel.: 20/481-0481
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.