2021. augusztus 3., kedd 08:56

Újabb együttműködés a daganatos megbetegedések elleni küzdelemben. - Orosz partnerintézménnyel kötött megállapodást az Országos Onkológiai Intézet
    Budapest, 2021. augusztus 3., kedd (OTS) - Kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá az Országos Onkológiai Intézet (OOI) és az Oroszországi Föderáció Egészségügyi Minisztériumának moszkvai Nemzeti Orvosi Kutatási Radiológiai Központja (National Medical Research Radiological Centre of the Ministry of Health of the Russian Federation, NMRRC).

        A július közepén aláírt megállapodás értelmében a felek között információ- és tapasztalatcserére kerül sor a daganatos betegségek prevenciója, diagnosztizálása és kezelése területén, valamint lehetőség nyílik közös munkára a kutatásban és az oktatásban.
     Mindkét intézet tagja a 2019-ben, huszonegy ország részvételével és a magyar kormány támogatásával megalakult Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémiának (CEEAO). Az Akadémia Prof. Dr. Kásler Miklós EMMI miniszter vezetésével jött létre és célja egy regionális összefogás előmozdítása és harmonizálása a daganatos megbetegedések elleni küzdelemben, amely lefedi a megelőzést, az onkológiai ellátást, a kutatást és az oktatást.
     A megállapodást az orosz fél részéről Prof. Dr. Andrej Kaprin az NMRRC főigazgatója írta alá, a magyar fél részéről pedig Prof. Dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa.
     Az NMRRC 2014-ben jött létre Oroszország első tudományos onkológiai klasztereként, amely három intézetet egyesít: a P. Hertsen Moszkvai Onkológiai Kutatóintézetet (P. Hertsen Moscow Oncology Research Institute), az A. Tsyb Orvosi Radiológiai Kutatóközpontot (A. Tsyb Medical Radiological Research Centre), valamint az N. Lopatkin Urológiai és Intervenciós Radiológiai Kutatóintézetet (N. Lopatkin Scientific Research Institute of Urology and Interventional Radiology).

Információ:
kommunikacio@oncol.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.