2021. július 20., kedd 15:45

Mindent a helyére! - A szennyvízcsatorna sem képes mindent elnyelni
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OTS) - Esőzésekkor elöntött utcák, kertekbe, házak lefolyóiba visszanyomódó piszkos víz és mindent elárasztó, átható bűz. Aki találkozott már ezekkel a jelenségekkel, vajon belegondolt, hogy van-e része a kialakult helyzetben és tehet-e személyesen ellene?

    Napjainkban természetesnek vesszük, hogy tiszta ivóvíz folyik a csapból, és hogy az elhasznált vizet bármikor elszállítja a szennyvízhálózat. Arra pedig még kevesebben gondolnak, hogy a csatornába kerülő anyagokkal mi történik, miután elhagyták szűkebb környezetünket.

Szüleink, nagyszüleink fiatalkorához képest számtalan, kényelmünket szolgáló, a járványhelyzet miatt pedig sok újabb, biztonságunkat elősegítő termék kapható ma már, melyek azonban cseppet sem csatornabarátak! A nedves törlőkendők, tisztasági betétek, maszkok helye a hulladékgyűjtőben van. Ahogyan a főzéskor keletkező fáradt olaj, ételmaradék sem a lefolyóba való. Nekünk csak egy kis gondolkodás, szervezés, hogy minden a rendeltetési helyére kerüljön, a csatornának azonban lehet, hogy megmenekülés egy újabb dugulástól, a szennyvíztisztító telepnek pedig a többnapos leállástól.

Azokon a településeken, ahol társaságunk nyújt szennyvízelvezetési és -tisztítási szolgáltatást, a magas színvonalú, biztonságos ellátás érdekében fejlesztettük, megújítottuk a csatornahálózatot, bővítettük a szennyvíztisztító telepek kapacitását, újabb, a ma elérhető legkorszerűbb technológiára épülő szennyvíztisztító telepeket létesítettünk. Ennek során nemcsak az üzemeltetés hatékonyságára helyeztünk nagy hangsúlyt, hanem a környezet védelmére is. A zavartalan működéshez azonban a csatornahasználók együttműködése, a megfontolt, felelősségteljes csatornahasználat is szükséges.

Köszönjük, hogy partnereinkként Önök is hozzájárulnak a szennyvízelvezetés és -tisztítás biztonságos, kényszerleállásoktól, üzemzavaroktól mentes üzemeltetéséhez! A céljaink és az érdekeink közösek.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.