2021. július 20., kedd 15:45

Mindent a helyére! - A szennyvízcsatorna sem képes mindent elnyelni
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OTS) - Esőzésekkor elöntött utcák, kertekbe, házak lefolyóiba visszanyomódó piszkos víz és mindent elárasztó, átható bűz. Aki találkozott már ezekkel a jelenségekkel, vajon belegondolt, hogy van-e része a kialakult helyzetben és tehet-e személyesen ellene?

Napjainkban természetesnek vesszük, hogy tiszta ivóvíz folyik a csapból, és hogy az elhasznált vizet bármikor elszállítja a szennyvízhálózat. Arra pedig még kevesebben gondolnak, hogy a csatornába kerülő anyagokkal mi történik, miután elhagyták szűkebb környezetünket.

Szüleink, nagyszüleink fiatalkorához képest számtalan, kényelmünket szolgáló, a járványhelyzet miatt pedig sok újabb, biztonságunkat elősegítő termék kapható ma már, melyek azonban cseppet sem csatornabarátak! A nedves törlőkendők, tisztasági betétek, maszkok helye a hulladékgyűjtőben van. Ahogyan a főzéskor keletkező fáradt olaj, ételmaradék sem a lefolyóba való. Nekünk csak egy kis gondolkodás, szervezés, hogy minden a rendeltetési helyére kerüljön, a csatornának azonban lehet, hogy megmenekülés egy újabb dugulástól, a szennyvíztisztító telepnek pedig a többnapos leállástól.

Azokon a településeken, ahol társaságunk nyújt szennyvízelvezetési és -tisztítási szolgáltatást, a magas színvonalú, biztonságos ellátás érdekében fejlesztettük, megújítottuk a csatornahálózatot, bővítettük a szennyvíztisztító telepek kapacitását, újabb, a ma elérhető legkorszerűbb technológiára épülő szennyvíztisztító telepeket létesítettünk. Ennek során nemcsak az üzemeltetés hatékonyságára helyeztünk nagy hangsúlyt, hanem a környezet védelmére is. A zavartalan működéshez azonban a csatornahasználók együttműködése, a megfontolt, felelősségteljes csatornahasználat is szükséges.

Köszönjük, hogy partnereinkként Önök is hozzájárulnak a szennyvízelvezetés és -tisztítás biztonságos, kényszerleállásoktól, üzemzavaroktól mentes üzemeltetéséhez! A céljaink és az érdekeink közösek.

Fővárosi Vízművek

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.