2021. július 20., kedd 14:35

Kövesse élőben a Magyarságkutató Intézet "Hunyadiak és Corvinok" című nemzetközi tudományos konferenciáját
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OTS) - Tisztelettel ajánljuk figyelmébe a Magyarságkutató Intézet "Hunyadiak és Corvinok" című nemzetközi tudományos konferenciáját, amelyet online Ön is élőben nézhet!

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210720_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210720_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210720_003.jpg

Facebook oldalunkon magyarul, youtube csatornánkon angol nyelven követhetők az előadások.

A kétnapos konferencia 2021. július 22-én és 23-án 9 órától kezdődik, helyszíne a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka, a közvetítést innen láthatják az érdeklődők.

A Hunyadi-ház genetikájának meghatározása és Mátyás király azonosítása a Magyarságkutató Intézet kiemelt kutatásai közé tartozik. A kutatás jelen állása szerint már meghatároztuk Mátyás király fiának és unokájának - vagyis Corvin Jánosnak és Corvin Kristófnak - a genetikáját, s ennek alapján megkezdtük a székesfehérvári osszáriumban őrzött csontok közül Hunyadi Mátyás földi maradványainak azonosítását.

Tesszük mindezt azért, hogy a magyar nemzet és az európai középkor egyik meghatározó uralkodója újra, hozzá méltó sírban nyugodhasson, illetve a Hunyadi-ház eredetéről szóló teóriák évszázados bizonytalanságait eloszlathassuk.

A kutatás része ez az egyedülálló nemzetközi tudományos konferencia, amely a Székesfehérváron később felállítandó Hunyadi-síremlékhez - mint Nemzeti Pantheonhoz - tartozó tudományos tartalmat is hivatott meghatározni. A konferencián azon 8 ország kutatói vesznek részt amelyek történelméhez a Hunyadiaknak és Corvinoknak meghatározó köze volt.

A konferencia előadássorozata bemutatja többek közt: a Hunyadi-származás meghatározásának folyamatát, a 15. század végi magyar-török határszervezést, Szkander bég és Hunyadi János kapcsolatát, a Hunyadi-ház középkori és mai emlékeit, valamint Hunyadi Mátyás pénzreformját.

Tartson velünk, tudjon meg többet a Hunyadiakról!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.