2021. július 19., hétfő 19:01

Jazz sztárok a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon
    Budapest, 2021. július 19., hétfő (OTS) - Different Dimension - Stanley Jordan Quartet koncert július 21-én (szerdán) 20 órakor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210719_002.jpg

Stanley Jordan igazi kaméleon: nyitottság, képzelőerő, sokoldalúság jellemzi. A különleges, nyolcujjas "tapping" technikájáról ismert gitáros klasszikus művek merész feldolgozásai, popslágerek kapcsán tett felfedezések, vagy éppen a jazz határait feszegető, ultramodern improvizációk révén újra és újra lenyűgözi közönségét. Az együttes most is nemzetközileg elismert jazz zenészekből állt össze.

Stanley Jordan - gitár
Laurence Cottle - basszusgitár
Horváth Kornél - ütőhangszerek
Dörnyei Gábor - dob

Stanley Jordannal 2016-ban már találkozhatott a Margitsziget közönsége:
Stanley Jordan feat. Alegre Corréa, Horváth Kornél & Dörnyei Gábor - koncertajánló - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eCuuWEa7cfk)

Stanley Jordannal 2016-ban már találkozhatott a Margitsziget közönsége, 2018-ban a Müpában Bachot játszott basszusgitáron. Idén pedig a könnyedebb és popposabb saját feldolgozások mellett Bartók és Debussy feldolgozás is kerül az ujjai alá, méghozzá egy Steinway zongorán, sőt Michael Jackson és Led Zeppelin zeneszám átiratokat is hallhat a közönség. Örömzenélés várja tehát szerdán a jazzkedvelőket.

Bővebben: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/different-dimension-stanley-jordan-quartet-koncert/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.