2021. június 29., kedd 13:50

Vár a szakma! A Bajai Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése
    Baja, 2021. június 29., kedd (OTS) - Az Bajai Szakképzési Centrum közel 450 millió forint kormányzati és Európai Uniós pályázati forrást nyert el. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A beruházások célja, hogy a diákok a lehető legkorszerűbb berendezések segítségével, otthonos környezetben szerezhessenek magas szintű szakmai képesítést.

    A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése című GINOP-6.2.3-17 számú pályázati felhívás szerint az intézkedés kiemelt célja a végzettség nélküli iskola elhagyók számának csökkentése, a szakképző intézmények kulcskompetencia-fejlesztő kapacitásainak megerősítése, az alapkészségek fejlesztésére alkalmas eszközrendszer fejlesztése, a szakképzés eredményesebbé tétele, az iskolai teljesítmény növelése az egész életen át tartó tanulásra való képessé tétel volt.

A kedvezményezett neve: Bajai Szakképzési Centrum

A projekt azonosító száma: GINOP 6.2.3-17-2017-00018

A szerződött támogatás összege: 449,69 M Ft, 100 % vissza nem térítendő támogatás

A támogatásból felújítottuk a szakképzési centrumhoz tartozó kollégiumokat. Az iskolák közösségi terei is megváltoztak, új sportpályák, szabadtéri főzőhelyek teszik otthonosabbá az épületeket. A projekt keretében minden tagintézmény komoly eszközpark fejlesztésben is részesült, összességében 100 millió forint erejéig.

A projektben részt vevő pedagógusok továbbképzésben részesültek, melyeknek központi eleme az iskolaelhagyások csökkentése.

A diákok számos közösségi programon vehettek részt: osztálykirándulásokon, készségfejlesztő és önvédelmi tevékenységeken, mentálhigiéné, pályaorientáció és életpálya foglalkozásokon.

A projekt keretében a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium Digitális Közösségi Alkotóműhellyel gazdagodott, amely köré külön tehetségprogramok is megszervezésre kerültek a projekt időtartama alatt.

A projektről bővebb tájékoztatás a www.bajaiszc.hu oldalon olvashatnak.

A projektzárás időpontja: 2021. június 30.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.