2021. április 1., csütörtök 07:45

Zökkenőmentesen érkeznek a Sinopharm-vakcinák Magyarországra - Már átlépte az egymilliót a leszállított kínai oltóanyag-adagok száma
    Budapest, 2021. április 1., csütörtök (OTS) - Rendben, időben, az eltervezett ütemezés szerint érkeznek a Sinopharm-vakcinák Magyarországra, és a későbbiekben is az várható, hogy a szerződésben foglaltaknak megfelelően zajlik majd a további teljesítés - derült ki a Danubia Pharma, a napokban elvégzett belső státuszvizsgálatából.

    A magyar cég belső monitorozása egyaránt érintette az eddigi teljesítéseket, a közeljövőben várható szállításokat, valamint a magyar cég és a kínai Sinopharm közötti együttműködés mechanizmusait.
- Ezek alapján a vizsgálat megállapította, hogy a Sinopharm-vakcinák rendben, időben, az eltervezett ütemezés szerint érkeznek meg az országba - hangsúlyozta Tuza Máté, a Danubia Pharma ügyvezető igazgatója.

A Danubia Pharma vezetője emlékeztetett arra, hogy a leszállított kínai Sinopharm-vakcinák mennyisége már átlépte az egymilliót, egészen pontosan a szerződés aláírása óta 1.100.000 adag oltóanyag érkezett eddig Magyarországra.
"Jól haladunk, és terveink szerint továbbra is rendben tudjuk teljesíteni a vállalt kötelezettségeinket. Büszkék vagyunk és nagyon örülünk, hogy a kínai vakcinák jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyarországi oltási kampány kiemelkedően sikeresnek számít az Európai Unióban" - jelentette ki ezzel kapcsolatban Tuza Máté, majd hozzátette: az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a Sinopharm és a Danubia Pharma szakemberei jól és gondosan készítették elő a szerződést, így a szállítás problémamentesen zajlik.  

A Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter által március elején nyilvánosságra hozott szerződés értelmében a Danubia Pharma gyógyszer-nagykereskedelmi cég ötmillió adag oltóanyagot tud majd szállítani Magyarországra.
A részletezés szerint március 15-ig 500 ezer, április 15-ig újabb 500 ezer, május 15-ig ismét 500 ezer, június 15-ig pedig a maradék 3,5 millió adagnak kell megérkeznie az országba.
Az időarányos számokból kitűnik, hogy elképzelhető: a teljes leszállított oltóanyag-mennyiség hamarabb megérkezik a június 15-ei időpontnál.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.