2021. március 18., csütörtök 10:37

"Indulj el!" néven rajtol az aktív turizmus tavaszi kampánya
    Budapest, 2021. március 18., csütörtök (OTS) - Kirándulásra és a nemzeti parkok megismerésére hív az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ - Az elmúlt időszakban - valószínűleg a járvány hatására is - egyre többen járják a természetet. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ a tavaszi kampányában a nemzeti parki igazgatóságokkal együttműködve 50 könnyű túrát tervezett meg, amelyek kevésbé látogatott helyekre kalauzolják el a kirándulni vágyókat. A kampány célja, hogy új lendületet adjon az országjárásnak, illetve a nemzeti parkok olyan természeti kincseit ismerjék meg a természetbe vágyók, ahol elkerülhetik a tömeget, biztonságosan pihenhetnek és eközben izgalmas új útvonalakat fedezhetnek fel. A korlátozások feloldásával a turistaházak és a természetközeli élménylehetőségek bemutatásával fog folytatódni a kampány.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210318_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210318_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210318_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210318_004.jpg

Magyarország tíz nemzeti parkja rendkívüli munkát végez a természet megóvása és az élővilág közönségnek történő bemutatása érdekében. Ezért az "Indulj el!" kampány kiemelten kezeli ezeket a védett területeket. Az aktivmagyarorszag.hu honlapra 50 új kirándulási javaslat került fel, melyeket a nemzeti parkok ajánlanak. Ezek között számos könnyű, családbarát, 10 km alatti túra szerepel, hogy akár a legkisebbek is végig tudjanak járni egy-egy szép útvonalat.

A célpontok a legtöbb esetben nem a legismertebb desztinációk. Nagyon sok ilyen van hazánkban, viszont ezeket a helyeket kevesen látogatják. Itt nem alakul ki tumultus a hétvégéken sem, így ezek a túrák a járvány szempontjából is biztonságosnak mondhatók. A kampány az egész ország természetkedvelő közönségét célozza, hiszen a Felső-Tisza vidékén vulkántúrára indulhatunk, a Bükkben pedig egy hegy belsejéből tárul elénk a gyönyörű panoráma. Ugyanakkor a nyugati országrész lakói is találhatnak maguknak izgalmas útvonalakat, például elfeledett tanúhegyet vagy különös szoknyás haranglábakat fedezhetnek fel.

A kampány a honlapon található kirándulások mellett további szemléletformáló és edukációs eszközökkel kívánja népszerűsíteni a felelős és fenntartható természetjárást. Számos kiadvány fog megjelenni, amelyben egy-egy térség aktív megismerését teszik lehetővé. Március 22-étől pedig "Tavaszi nagytakarítás - tisztítsuk meg a természetet!" címmel indul akció, amelyben a természet tisztántartására, megtisztítására hívják a természetbe vágyókat.

A kampány videója itt nézhető meg: https://fb.watch/4hK12aBuMR/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.