2021. január 4., hétfő 08:55

Rendkívüli készültség a Fővárosi Vízműveknél az ünnepi időszakban
    Budapest, 2021. január 4., hétfő (OTS) - December 21. és január 2. között kiemelt ügyeleti szolgálatot láttak el a Fővárosi Vízművek munkatársai, hogy a Társaság fennakadás nélkül biztosítsa Budapest és az agglomeráció 13 településén a folyamatos ivóvízellátást, illetve a szennyvízzel kapcsolatos szolgáltatást. Szenteste és szilveszter napján is éjjel-nappal fogadták a bejelentéseket a diszpécserek, akik irányították a hálózati hibák elhárításának előkészítésén és a hibajavításokon dolgozó szakembereket.

    A kiemelt készültségnek is köszönhetően mindössze négy óráig tartott az ünnepi időszak leghosszabb vízhiánya. December 23-án, az újpalotai lakótelep egy tízemeletes sorházának egy 100 milliméter átmérőjű, acél bekötőcsöve tört el. A járdabontással is járó munkálatokkal este hat órára végeztek a Vízművek munkatársai.

Szenteste, majd karácsony másnapján a SOTE Klinika fűtésrendszerében keletkezett hiba elhárításában is közreműködtek a Fővárosi Vízművek szakemberei.

Az ünnepek alatt az azbesztcement anyagú csövek bírták a legkevésbé a terhelést: az 5300 kilométernyi ivóvízhálózaton 17 helyen lyukadtak ki vagy törtek el. További nyolc helyszínen öntöttvas-, illetve kemény polietilén-cső meghibásodását kellett javítani. A huszonöt hálózati sérülés mellett 99 bekötés-, illetve szerelvénysérülés helyszínén dolgoztak a vízművesek.

A szennyvízágazat területén két hét alatt összesen 93 azonnali hibaelhárításra volt szükség, elsősorban a szennyvízátemelőknél. A fogyasztóknál 37 alkalommal kellett belső vagy közterületi dugulás miatt beavatkozni.

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep a fővárosban és környékén két hét alatt keletkezett szennyvízből összesen 2.200 tonna szennyező anyagot emelt ki és szállíttatott ártalommentesítésre.

A szigetszentmiklósi olajszennyezés okainak feltárásában és a kármentesítésben az ünnepi időszakban is közreműködtek a Fővárosi Vízművek munkatársai.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.