2020. december 15., kedd 11:03

Sztárok díszítették fel a Városmajori Szabadtéri Színpad karácsonyfáját
    Budapest, 2020. december 15., kedd (OTS) - Ez az év meglehetősen rendhagyóra sikeredett mindenki számára, a járványügyi helyzet minket is állandó változásra, változtatásra kényszerített. Rugalmasságunkat próbára téve megannyi ötlet és előkészület veszett kárba, de legalább ennyi újdonság meg is valósult 2020-ban a Városmajorban.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20201215_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20201215_002.jpg

Az idei kivételes esztendőt szerettük volna kivételesen módon lezárni, ezért felkértük a színpad jövő évi fellépőit, hogy "segítsenek" feldíszíteni a Városmajori Szabadtéri Színpad karácsonyfáját és mondják el jókívánságaikat nézőinknek. Az ünnepek elteltével az élő, földlabdás fenyőfánkat a színház zöldítéséhez hozzájárulva fogjuk elültetni.

Nyáron még hittük, hogy minden rendben lesz - kezdte Hernádi Judit karácsonyi üdvözletét, és sietve tette hozzá, hogy "rendben is lesz". Jövőre, ha minden jól alakul, vele is találkozhatnak majd a nézők a színpad előadásain.

Bereczki Zoltán kislánya által dekorált díszt hozott a városmajori karácsonyfára, elmondta, hogy az idei, különös évben volt ideje átgondolni a saját életét és szakmáját és "ebben a nagy csöndben" választ kapott sok kérdésre. A színész augusztusi városmajori koncertje utolsó fellépése volt a 2020-as évben, ezért a színház, a zene és a művészet visszatérésének vágyával kívánt boldog karácsonyt mindenkinek. Bereczki Zoltán 2021. augusztus 7-én Csillagtérkép című koncertjével tér majd nyáron vissza a Városmajori Szabadtéri Színpadra.

Egy angyalkát "hívott" segítségül Trokán Nóra, hogy jövő nyáron a Cseh Tamás Váróterem című előadásában, június 19-én biztosan láthassa őt nálunk a közönség.

Malek Andrea kedvenc karácsonyi díszével kívánt mindenkinek kellemes ünnepeket a Városmajorból és elmondta, hogy az idei, nem szokványos év után hatalmas lelkesedéssel készül a jövő augusztusi, városmajori Soulistic koncertjére.

Régi, gyerekkori karácsonyaira emlékezve Mikó István egy verset is hozott ajándékba a karácsonyfadísz mellé, és mindenki örömére elszavalta József Attila Betlehem című költeményét. A színészt a közönség jövő nyáron több alkalommal is láthatja majd színpadunkon, a TRIP hajóval közös előadásunkban, Rejtő Jenő A tizennégy karátos autójában játszik.

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezetője egy virtuális egészségcsomagot tett a karácsonyfára azt kívánva, hogy 2021-ben már ne kelljen a járványtól félni és így, minél több előadást tarthasson meg a színház.

A jövő évadban változatos és minden műfajt felsorakoztató, komplett műsortervet készítünk, amelyben a nézői preferenciák és igények teljes körű kiszolgálását tűztük ki célul.

2021 nyarán ismét, több alkalommal láthatja majd a közönség a TRIP-pel közös produkciónkat, az idei nyár nagy sikerű előadását: Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című koncert-színházi produkcióját, amelyben Dankó István, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Lengyel Benjámin, Rába Roland, Szécsi Bence, Tóth Balázs és a Budapest Bár zenekar neve a garancia a sikerre. Keresztes Tamás másik rendezése is a városmajori színpad vendége lesz, Cseh Tamás - Váróterem című előadásával az alkotók Cseh Tamás-Bereményi Géza-Másik János életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy színházi környezetbe helyezett nagyszabású műsorral, sztárfellépőkkel.

A koncertek sorából nem hiányozhat Palya Bea és Bereczki Zoltán sem, akik már rendszeres fellépői a Városmajornak. Tompos Kátya is visszatér egy egyedülálló francia esttel, amelyben a Swing á lá Django zenekar kíséretében eleveníti fel a francia sanzonok világát. Természetesen rengeteg újítással és meglepő produkciókkal is készülünk a következő évadunkban, érkezik majd Kökény Attila egy fergeteges Szimfonik koncerttel, valamint Malek Andrea Soulistic nevű különleges formációjával, az Európa Kiadó zenekar pedig a Soharóza kórussal közösen lép majd nálunk színpadra. A fiatalabb korosztály számára pedig a rockot a 2010-ben alakult, angolul éneklő Ivan & The Parazol hozza el szabadtéri színházunkba.

2021 nyarán az alternatív kultúra egyik legmeghatározóbb hazai alakja érkezik a városmajori deszkákra. A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar egy meglepetés vendéggel kiegészülve lép színpadra. Rendhagyó programnak ígérkezik továbbá a hazai progresszív rock úttörője, Török Ádám és Barátai zenekar szuperkoncertje is, amely során Tátrai Tiborral közösen a Mini legjobb dalaival szórakoztatják a közönséget.

A Városmajori Szabadtéri Színpad csapata abban bízik, hogy jövő nyárra a körülmények már kedvezőbbek lesznek és a hihetetlen színesre tervezett repertoárunkat felszabadultan élvezhetik majd a nézők és a szabadtér biztonságos funkcióját betöltve juttathatunk majd kihagyhatatlan kulturális élményekhez minden korosztályt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.