2020. december 14., hétfő 08:35

Az Országos Onkológiai Intézet sajtóközleménye
    Budapest, 2020. december 14., hétfő (OTS) - Öt évvel ezelőtt történt Magyarországon az első beteg tüdőátültetése az Országos Onkológiai Intézetben.

A tüdőtranszplantációs program elindulásának feltételeit Prof. Dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet akkori főigazgató főorvosa és Prof. Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem akkori rektora teremtette meg. Azóta összesen 97 tüdőtranszplantációt végeztek itthon a magyar szakemberek.
A magyar program a nagy tapasztalatú Bécsi Tüdőtranszplantációs Centrummal együttműködve indult, idén szeptemberben azonban különvált, és Dr. Rényi-Vámos Ferenc szakmai vezetésével immár önálló centrumként működik tovább a magyar tüdőtranszplantációs program.

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.