2020. december 14., hétfő 08:35

Az Országos Onkológiai Intézet sajtóközleménye
    Budapest, 2020. december 14., hétfő (OTS) - Öt évvel ezelőtt történt Magyarországon az első beteg tüdőátültetése az Országos Onkológiai Intézetben.

    A tüdőtranszplantációs program elindulásának feltételeit Prof. Dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet akkori főigazgató főorvosa és Prof. Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem akkori rektora teremtette meg. Azóta összesen 97 tüdőtranszplantációt végeztek itthon a magyar szakemberek.
A magyar program a nagy tapasztalatú Bécsi Tüdőtranszplantációs Centrummal együttműködve indult, idén szeptemberben azonban különvált, és Dr. Rényi-Vámos Ferenc szakmai vezetésével immár önálló centrumként működik tovább a magyar tüdőtranszplantációs program.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.