2020. december 10., csütörtök 11:27

Megjelent a Jókai-enciklopédia
    Budapest, 2020. december 10., csütörtök (OTS) - A magyar nyelv- és irodalomtudomány régi és nagy adósságát törlesztette a TINTA Könyvkiadó, amikor ötéves gyűjtő- és szerkesztőmunka után megjelentette a Jókai-enciklopédiát. Balázsi József Attila és Kiss Gábor szerkesztők a nagy regényíró 74 regényét dolgozták fel, és munkájuk eredményét 880 oldalon 28.500 szócikkbe rendezve adták közre.

A Jókai-enciklopédia megmagyarázza a régies, a tájnyelvi és az idegennyelvi szavakat és kifejezéseket. Bemutatja Jókai kitalált és történelmi személyeit, ugyanakkor történelmi eseményeket, földrajzi helyeket mutat be. Az enciklopédia tudományos igénnyel, a nagyközönség számára készült, a címszavak mellett megtalálható, hogy melyik regényben hol fordul elő a magyarázott szó vagy név. Az új enciklopédia teljeskörű képet nyújt Jókai gazdag világáról, hű tükre a 19. század tudományos világképének.
Az enciklopédia célja, hogy elősegítse Jókai regényeinek értő olvasását, felvillantsa az író szókincsének sokszínűségét, továbbá hozzásegíti az érdeklődőket, hogy bővítsék művelődéstörténeti, néprajzi és történelmi ismereteiket.
A kiadvány a TINTA Könyvkiadó Magyar Nyelv Kézikönyvei sorozatának 32. tagjaként látott napvilágot.

TINTA Könyvkiadó
tel.: (1) 371 05 01, 06 20 615 99 22
info@tintakiado.hu, https://www.tinta.hu/

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.