2020. november 16., hétfő 13:11

Garantáltan rizikómentes 2021. nyári előfoglalást indított a legnagyobb hazai utazási iroda
    Budapest, 2020. november 16., hétfő (OTS) - A pandémiás helyzet nagyon érzékenyen érintette és soha eddig nem tapasztalt kihívások elé állította az egész világot. Az Európában márciustól jelentkező vírus terjedése miatti folyamatos nehézségek, korlátozások és a hirtelen változások roppant nehéz helyzetbe hozták az utasokat és az utazásszervező irodákat. Az egyre fokozódó utazási vágy és szándék ellenére, jelenleg kevesen mernek előre tervezni, lekötni és bebiztosítani jövő évi nyaralási helyszíneiket, még a kedvező árak megléte mellett is. Mindezeknek köszönhetően a korábban megszokottaktól gyökeresen eltérő gyakorlatot kell követni a talpon maradó utazási irodáknak. A legnagyobb magyar utazási iroda elsőként állt elő azzal, hogy  kimagasló előfoglalási kedvezmények mellett, egy új típusú, kimondottan előnyös előleg fizetési konstrukciót biztosít most a 2021. nyarán utazást tervezők számára.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20201116_001.jpg

Meglátásuk szerint a pandémia okozta nehézség miatt lényeges, hogy egyetlen utas se essen el az utazásszervező külföldi partnerei/szolgáltatói által nyújtott jelentős előfoglalási kedvezményektől, a biztos és kompromisszumoktól mentes helyszín- és szállásválasztástól, ugyanakkor ez a döntés semmilyen anyagi vagy jogi rizikót ne jelentsen utasai számára.

Előreláthatólag a vírushelyzet megszűnése után az előfoglalási árak nem lesznek érvényben, az európai nyaralóhelyek iránti megnövekedett érdeklődés viszont jelentős áremelést eredményezhet, a bizonytalanságot pedig a kiszámíthatatlan árfolyammozgás is súlyosbítja.

A jelenlegi helyzet is igazolja, hogy az utazóknak minden esetben célszerű olyan utazási irodával szerződést kötni, amely több éves szakmai tapasztalattal, megbízható gazdasági és pénzügyi stabilitással és az érvényes jogszabályoknak megfelelően vagyoni biztosítékkal rendelkezik.

Az új típusú előleg fizetési konstrukció biztosításával egy olyan kockázatmentes foglalást garantál az akciót meghirdető utazási iroda saját szervezésű külföldi útjaira, amely egy kitolt időpontig (2021. február 28-ig) fizetési haladékot biztosít az utasnak, ez idő előtt pedig kötelezettségmentesen lemondhatja. Az érvényes foglalások teljes díjának előlegét, egyéni döntéstől függően, a halasztott időtartamig szükséges kiegyenlíteni. A fennmaradó összeget pedig az utazás indulását megelőző 30. napig kell befizetni. Az utazások díja az utazás megkezdéséig garantált. Az utazási iroda továbbá folyamatosan tájékoztatja utasait a kiválasztott helyszínen érvényes aktuális helyzetről és a foglalással kapcsolatos technikai információkról.

Mindezeket összegezve, a turizmus jövőjében továbbra is bízik az országos hálózattal rendelkező utazási iroda, aki már rendelkezik a jövő évi vagyoni biztosítékkal is. Célja az utasok, partnerek rizikójának átvállalása, döntésük megkönnyítése, az utazni vágyók toborzása és nem pénz gyűjtése.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.