2020. november 12., csütörtök 17:25

A Közép-Kelet Európai Onkológiai Akadémia bőrdaganatok korszerű onkológiai kezelésével foglalkozó online nemzetközi konferenciája - 2020 november 11-12.
    Budapest, 2020. november 12., csütörtök (OTS) - "A bőrtumorok komplex kezelésének jelenlegi eredményei" - Kétnapos online szakmai konferencia házigazdája volt az Országos Onkológiai Intézet november 11-12-én. A konferenciát a Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által 2019-ben alapított Közép-Kelet Európai Onkológiai Akadémia (Central Eastern European Academy of Oncology, CEEAO) szervezte.

A tanácskozásra több mint 23 országból 372 fő "érkezett", a járványhelyzet miatt ezúttal online, a telemedicina segítségével.
     A résztvevőket Prof. Dr Polgár Csaba az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa köszöntötte, aki elmondta: "A COVID-19 járvány ugyan megnehezíti a tudományos konferenciák szervezését és a tudományos együttműködések továbbvitelét, de ez, a Kelet- és Közép-Európai Onkológiai Akadémia által szervezett online nemzetközi tudományos ülés is bizonyítja, hogy az onkológiai együttműködések még a jelen helyzetben is magas szinten folytathatók."
Az online konferencia témája az emelkedő gyakoriságú bőrtumorok, elsősorban a melanoma (a bőr pigmentsejtjeiből kialakuló bőrdaganat) multidiszciplináris kezelésének forradalmi előrelépése volt.
     Prof. Dr Liszkay Gabriella, az intézet Dermato-onkológiai Központjának osztályvezető főorvosa, a tudományos bizottság elnöke előadásában hangsúlyozta a nemzetközi tudományos együttműködés fontosságát, amiben a Közép-Kelet Európai Onkológiai Akadémia megalakulásának jelentőségét emelte ki amellett, hogy ezt a konferenciát a további tudományos kooperáció első lépésének tartja.
     Dr. habil. Mátrai Zoltán, a CEEAO elnöke szerint: "A két napos nemzetközi konferencia a melanoma legkorszerűbb multidiszciplináris kezeléseinek eredményeit mutatta be, teljesítve az Akadémia célkitűzését, hogy Közép-Kelet Európában segítse az onkológiai szakma fejlődését és a kutatást, a régió betegeinek javára. Az Akadémia munkájának következő állomása a 2021. május 13-14-én Budapesten megrendezésre kerülő Central-Eastern European Oncology meets Western-Northern-Southern European Oncology című, nagy nemzetközi konferencia, ami a klinikai- és transzlációs kutatást, a régió onkológiai társaságainak és akkreditált intézeteinek klinikai és tudományos együttműködését hivatott tovább fejleszteni."
     A résztvevők magyar és külföldi onkológus szakértőktől a bőrgyógyászati onkológiai daganatok korszerű diagnosztikájáról, sebészi-, gyógyszeres- és sugárterápiás kezeléséről hallottak előadásokat.
A konferencia célja, hogy fejlessze az egyre növekvő incidenciájú bőrdaganatokkal foglalkozó onkológusok, bőrgyógyászok és egyéb szakorvosok korszerű ismereteit, klinikai tapasztalatcserét tegyen lehetővé és ezzel elősegítse a régió dermato-onkológiai betegeinek magas színvonalú szakellátását.

Részletes információ elérhető a CEEAO honlapján: www.ceeao.org

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.