2020. november 12., csütörtök 17:25

A Közép-Kelet Európai Onkológiai Akadémia bőrdaganatok korszerű onkológiai kezelésével foglalkozó online nemzetközi konferenciája - 2020 november 11-12.
    Budapest, 2020. november 12., csütörtök (OTS) - "A bőrtumorok komplex kezelésének jelenlegi eredményei" - Kétnapos online szakmai konferencia házigazdája volt az Országos Onkológiai Intézet november 11-12-én. A konferenciát a Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által 2019-ben alapított Közép-Kelet Európai Onkológiai Akadémia (Central Eastern European Academy of Oncology, CEEAO) szervezte.

        A tanácskozásra több mint 23 országból 372 fő "érkezett", a járványhelyzet miatt ezúttal online, a telemedicina segítségével.
     A résztvevőket Prof. Dr Polgár Csaba az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa köszöntötte, aki elmondta: "A COVID-19 járvány ugyan megnehezíti a tudományos konferenciák szervezését és a tudományos együttműködések továbbvitelét, de ez, a Kelet- és Közép-Európai Onkológiai Akadémia által szervezett online nemzetközi tudományos ülés is bizonyítja, hogy az onkológiai együttműködések még a jelen helyzetben is magas szinten folytathatók."
Az online konferencia témája az emelkedő gyakoriságú bőrtumorok, elsősorban a melanoma (a bőr pigmentsejtjeiből kialakuló bőrdaganat) multidiszciplináris kezelésének forradalmi előrelépése volt.
     Prof. Dr Liszkay Gabriella, az intézet Dermato-onkológiai Központjának osztályvezető főorvosa, a tudományos bizottság elnöke előadásában hangsúlyozta a nemzetközi tudományos együttműködés fontosságát, amiben a Közép-Kelet Európai Onkológiai Akadémia megalakulásának jelentőségét emelte ki amellett, hogy ezt a konferenciát a további tudományos kooperáció első lépésének tartja.
     Dr. habil. Mátrai Zoltán, a CEEAO elnöke szerint: "A két napos nemzetközi konferencia a melanoma legkorszerűbb multidiszciplináris kezeléseinek eredményeit mutatta be, teljesítve az Akadémia célkitűzését, hogy Közép-Kelet Európában segítse az onkológiai szakma fejlődését és a kutatást, a régió betegeinek javára. Az Akadémia munkájának következő állomása a 2021. május 13-14-én Budapesten megrendezésre kerülő Central-Eastern European Oncology meets Western-Northern-Southern European Oncology című, nagy nemzetközi konferencia, ami a klinikai- és transzlációs kutatást, a régió onkológiai társaságainak és akkreditált intézeteinek klinikai és tudományos együttműködését hivatott tovább fejleszteni."
     A résztvevők magyar és külföldi onkológus szakértőktől a bőrgyógyászati onkológiai daganatok korszerű diagnosztikájáról, sebészi-, gyógyszeres- és sugárterápiás kezeléséről hallottak előadásokat.
A konferencia célja, hogy fejlessze az egyre növekvő incidenciájú bőrdaganatokkal foglalkozó onkológusok, bőrgyógyászok és egyéb szakorvosok korszerű ismereteit, klinikai tapasztalatcserét tegyen lehetővé és ezzel elősegítse a régió dermato-onkológiai betegeinek magas színvonalú szakellátását.

Részletes információ elérhető a CEEAO honlapján: www.ceeao.org
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.