2020. október 16., péntek 11:06

A MetLife bejelentette, hogy változások történtek a vállalat felső vezetésében (1. rész)
    New York, 2020. október 16., péntek (Business Wire/OTS) - A MetLife, Inc. (NYSE: MET) ma bejelentette, hogy a cég rangidős vezetőit tömörítő csapatban több változás történt. Az összes változás 2021. január 1-jén lép hatályba, kivéve, ha a cég ettől eltérő dátumról ad értesítést.

    A latin-amerikai régió ügyvezető alelnöke és elnöke, Oscar Schmidt a vállalatnál töltött 26 éves, rendkívül sikeres pályafutást követően nyugdíjba vonul. Ügyvezetői megbízatása 2020. december 31-én jár le, 2021 márciusának végéig azonban továbbra is részt vesz a vezetői csapat munkájában az újonnan kinevezett vezetőknek való feladatátadás támogatása céljából.

"Az elmúlt két és fél évtizedben Oscar hatékonyan támogatott minket latin-amerikai üzleti tevékenységünk bővítésében és fejlesztésében a régióbeli üzleti vállalkozásaink diverzifikált portfóliójának kiépítése révén" - nyilatkozta Michel Khalaf, a MetLife elnök-vezérigazgatója. "Oscar határozott irányításával cégünk a legnagyobb életbiztosító vállalattá nőtte ki magát Latin-Amerikában - mely eredmény részben organikus növekedésünknek, részben pedig egy sor sikeres felvásárlásnak köszönhető."

Schmidt úr feladatait a latin-amerikai régióért felelős elnökként Eric Clurfain, a MetLife Japan K.K., elnök-vezérigazgatója, ügyvezető alelnöke és elnöke veszi át a szükséges jóváhagyások megkapásának függvényében. Eric Clurfain Khalaf úrnak tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.

"A biztosítási ágazatban szerzett több mint két évtizedre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkező Eric számos sikert mondhat magáénak kimagasló teljesítményt nyújtó csapatok és üzletágak kiépítése terén, és teljes mértékben elkötelezett tulajdonosaink, alkalmazottjaink és ügyfeleink támogatása iránt" - mondta Khalaf. "Az üzleti kiválóság és az ügyfélközpontú működés elérését célzó erőfeszítései nyomán az utóbbi két évben jelentős mértékben átalakult japán leányvállalatunk üzleti kultúrája, és a leányvállalat által elért igen jó eredmények nagy mértékben hozzájárultak "Next Horizon" elnevezésű stratégiánk sikeréhez. Biztos vagyok abban, hogy Eric vezetésével a latin-amerikai régió továbbra is a MetLife növekedésének motorja lesz."

Clurfain úr pályafutása során számos földrajzi régióban, számos különféle vezetői pozícióban dolgozott. Jelenlegi megbízatását megelőzően az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Ázsia) régió vezetője volt, mely szerepében felügyelete alá tartozott a régió 25 piaca. Korábban a MetLife törökországi leányvállalatának vezérigazgatói tisztjét töltötte be, majd a közép- és kelet-európai régió vezetőjeként tevékenykedett. Mielőtt csatlakozott a MetLife-hoz, Clurfain úr Latin-Amerikában élt és az AIG-nél/Alico-nál dolgozott.

Clurfain úr utódja a MetLife Japan K.K., elnök-vezérigazgatójaként, ügyvezető alelnökeként és elnökeként Dirk Ostijn, az EMEA régió eddigi vezetője lesz a szükséges jóváhagyások megkapásának függvényében. Ostijn úr az ázsiai régió regionális elnökének, Kishore Ponnavolu ügyvezető alelnöknek tartozik majd beszámolással.

"Dirk igen sikeresen irányította a cég számos kihívással járó EMEA régióbeli tevékenységét" - méltatta kollégája munkáját Khalaf úr. "Vezetésével az EMEA csapata rendkívül dinamikus fejlődést ért el, számos új üzleti lehetőséget tárt fel, és erőfeszítéseit következetesen a hatékonyságra összpontosítva olyan optimálisan diverzifikált üzleti modellt épített ki, amely a régió több mint 25 piacán egyaránt sikeresnek bizonyult. Biztos vagyok abban, hogy japán alkalmazottjaink örömmel fogadják majd, és kiemelkedő vezetői képessége, mélyreható biztosítási szakértelme és az ügyfelek igényeinek minél teljesebb kielégítése iránti elkötelezettsége kivívja a csapat nagyrabecsülését."

Több mint 30 éves pályafutása során Ostijn a biztosítási ágazat minden szegmensére kiterjedő, széles körű tapasztalatokat szerzett, ideértve a termékeket, a pénzügyeket, a különféle operatív területeket, az ügyfélszolgálatot és a technológiai megoldásokat. Több mint egy évtizedet töltött biztosítási brókeri tevékenységek irányításával, vezérigazgatói tisztet töltött be Belgiumban, valamint számos különféle regionális vezetői pozíciót: többek közt vezérigazgatóként és a stratégiai kezdeményezésekért felelős egység vezetőjeként is sikeresen támogatta a vállalatot.

Ostijn helyét az EMEA régió élén Nuria Garcia, az EMEA régió jelenlegi rangidős alelnöke és vezetőhelyettese veszi át. Nuria Garcia közvetlen felettese Khalaf úr lesz.

"Nuria elkötelezett az üzleti fejlődés és a partnereinkkel való együttműködés iránt, és az ügyfélközpontú hozzáállást a legalapvetőbb értéknek tekinti" - nyilatkozta Khalaf úr. "Igen hatékony vezető, aki rendkívül könnyen képes kapcsolatot teremteni a belső és a külső érdekcsoportokkal, és sikeres együttműködést kialakítani az üzletágon belül, az egyes funkcionális területeken és a piacokon egyaránt. Vezetőként fontos szerepet töltött be a régió folyamatosan jó teljesítményének biztosításában, és úgy gondolom, ezután is hasonló hatékonysággal fog hozzájárulni cégünk fejlődéséhez."

A MetLife-nál és a GE-nél végzett munkája során Garcia asszony több mint 20 évnyi tapasztalatot szerzett az EMEA régióbeli forgalmazás, a marketing, illetve az operatív és pénzügyi kérdések terén.

"Ezek a kinevezések együttesen nem pusztán a tehetséggondozás és az utódlástervezés iránti elkötelezettségünket igazolják, hanem azt is, hogy a vállalat vezetői pozícióiban számos olyan szakember dolgozik, akik örömmel fogadják az új kihívásokat, és képesek arra, hogy újabb szerepkörbe kerülve hozzájáruljanak ahhoz, hogy értéket teremthessünk ügyfeleink és részvényeseink számára" - tette hozzá Khalaf úr. (folyt.)



2020. október 16., péntek 11:06

A MetLife bejelentette, hogy változások történtek a vállalat felső vezetésében (2. rész)
    New York, 2020. október 16., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a MetLife-ról tudni kell…

A MetLife, Inc. (NYSE: MET), leányvállalataival és kapcsolt vállalataival együtt (a továbbiakban együttesen "MetLife") a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége, amelynek szolgáltatásai és termékei (többek közt életbiztosítások, életjáradékok, nyugdíjmegtakarítások, munkavállalói megtakarítások és vagyonkezelés) hatékonyan segítik egyéni és intézményi ügyfeleit a gyorsan változó világ kihívásainak leküzdésében. Az 1868-ban alapított MetLife világszerte több mint 40 országban tevékenykedik, és piacvezető szerepet tölt be az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Latin-Amerikában, Ázsiában, Európában és a Közel-Keleten. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.metlife.com.

Előremutató állítások

Az e közleményben szereplő előremutató állítások, melyek olyan szavakat tartalmaznak, mint például a "fogunk", olyan feltételezéseken és várakozásokon alapulnak, amelyek esetében számos különféle kockázat és bizonytalansági tényező érvényesülhet, ideértve azokat, amelyeket a MetLife, Inc. az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission) benyújtott dokumentumainak "Kockázati tényezők" (Risk Factors) címe alatt ismertet. A MetLife jövőbeli eredményei jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban leírt eredményektől, és a vállalat nem vállal kötelezettséget semminemű előremutató állítás korrigálására vagy frissítésére.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201015005425/en/

Kapcsolat:

Médiakapcsolatok: Randy Clerihue, 646-552-0533
Befektetői kapcsolatok: John Hall, 212-578-7888

Forrás: MetLife, Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.