2020. szeptember 30., szerda 09:38

Fenntartható közlekedés fejlesztés Kéken - Kék-Demecser kerékpárút kialakítása
    Budapest, 2020. szeptember 30., szerda (OTS) - Kék Község Önkormányzata a TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00031 kódszámú - Fenntartható közlekedés fejlesztés Kéken - Kék-Demecser kerékpárút kialakítása című projektje 125.747.920 Ft összegből valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában.

    
     A projekt átfogó célja a Kemecsei járás kerékpáros infrastruktúrájának kialakítása és továbbfejlesztése volt széles társadalmi és területi összefogással a kerékpározás, mint fenntartható, környezetbarát közlekedési mód bővítése. Továbbá fontos cél volt, hogy a már megépített, illetve megtervezett szakaszok egy összefüggő, teljes lefedettséget adó kerékpárút-hálózattá álljon össze.

A beruházás keretében Kék községet Demecser városával összekötő kerékpárút - Kék közigazgatási területéig terjedő szakasza került kiépítésre annak érdekében, hogy mind a bel-, és külterületén működő vállalkozások, a város közszolgálati és turisztikai jelentőséggel bíró létesítményei, szociális intézményei, kerékpárral biztonságosan és fenntartható, környezetkímélő módon megközelíthető legyen.

A projekt keretein 896 méter hosszúságban, számos kerékpártárolóval került kiépítésre a kerékpárút. A kerékpározás népszerűsítésére szemléletformáló kampány megvalósítására is sor került.

"A projektről bővebb információt a www.kekkozseg.hu oldalon olvashatnak."

    
------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.