2020. szeptember 10., csütörtök 14:46

Napelemes rendszer telepítése a Festék Bázis Zrt-nél
    Jánosháza, 2020. szeptember 10., csütörtök (OTS) - AZ EURÓPAI REGIONALIS FEJLESZTÉSI ALAPBÓL MEGVALÓSULT PROJEKT.

A Festék Bázis Zrt. 2008-ban, 11 éve alakult. A vállalkozás 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdonában áll, amelyben a tulajdonosok aktívan, konstruktívan működnek együtt. Festékgyártással, kutatás-fejlesztéssel, valamint kereskedelmi tevékenységgel foglalkozik a vállalat, szem előtt tartva az innovációt és a vevői igényeket, trendeket, folyamatosan bővítve a tevékenységi kört, színesítve a termékpalettát.

A fejlesztés célja az energiahatékonyság növelése, a megújuló energiaforrások használata. A célt indokolja egyrészről a környezettudatos gondolkodásmódunk, a Valmor, Factor, Coror és a 7016 termékek "zöldebbé" tétele, a hazai és nemzetközi irányok, elvárások, valamint a költséghatékonyság is. A környezetvédelem mellett havi szinten kimutatható költségcsökkenés mellett fogunk tudni működni, mely további technológiai fejlesztéseket és beruházásokat generál majd. A projekt keretében egy 19,380 kWp teljesítményű napelemes rendszer került kiépítésre, mely a villamosenergia fogyasztásunk gyakorlatilag 100%-át ki tudja váltani.

Telepítés helye: 9545 Jánosháza, Jókai u. 28.
Fajlagos éves hozam: 1100 kWh/kWp
A tervezett rendszer csúcsteljesítménye: 19,38 kWp
Napelem teljesítménye: 285 Wp
Éves villamosenergia hozam 21.318 kWh
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19
Vissza nem térítendő támogatás összege: 3 080 000 Ft
Projekt befejezési dátuma: 2020. 10. 01.
www.festekbazis.hu

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.