2020. szeptember 4., péntek 15:15

25 év Kutatás-Fejlesztés Magyarországon: A Knorr-Bremse R&D Center kutatás-fejlesztési tevékenysége negyed évszázada indult útjára
    Budapest, 2020. szeptember 4., péntek (OTS) - A Knorr-Bremse, amely globális piacvezető gyártó a vasúti és teherjármű fék- és más rendszerek területén 25 éve kezdte meg kutatás-fejlesztési tevékenységét Magyarországon. Hazai leányvállalata, a kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és ennek Kutatás-Fejlesztési Intézete, a Knorr-Bremse R&D Center Budapest egy online rendezvény keretében ünnepelte a jeles évfordulót.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200904_004.jpg

A Knorr-Bremse R&D Center közel 500 dolgozójával együtt egy online rendezvény keretében emlékezett meg az elmúlt 25 évről. Dr. Peter Laier, a Knorr-Bremse Igazgatótanácsának Haszonjármű Ágazatáért felelős tagja online jubileumi beszédében üdvözölte az ünneplőket, míg dr. Jürgen Steinberger, a Knorr-Bremse Igazgatóságának tagja és dr. Eduard Gerum, a Knorr-Bremse Igazgatótanácsának tanácsadója személyesen vettek részt a rendezvényen. További résztvevők voltak az MTA SZTAKI tudományos vezetője, dr. Bokor József, valamint a BME Gépészmérnöki Karának volt dékánja, dr. Stépán Gábor, illetve Villamosmérnöki és Informatikai Karának volt dékánhelyettese, dr. Tevesz Gábor.

"25 éve egy maroknyi mérnökcsapat kezdte el a Knorr-Bremse kutatás-fejlesztési tevékenységét Magyarországon, ma pedig már közel 500 mérnök végzi ugyanezt intézetünkben Budapesten. Negyed évszázad alatt az Kutatás-Fejlesztési Központ az egyik legjelentősebb hazai mérnöki tudásbázissá nőtte ki magát a haszongépjármű fékrendszerek területén és számos olyan fejlesztést hoztunk létre, ami nagy hatással volt az iparágra. A következő 25 évben további bővülést és további izgalmas fejlesztési projekteket tervezünk" -mondta Frank Péter, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. kutatás-fejlesztési igazgatója.

Vállalati profil
A Knorr-Bremse (ISIN:DE000KBX1006, rövidítve: KBX) vezető helyet tölt be a fékrendszerek világpiacán és fő beszállító más, a biztonság szempontjából kritikus fontosságú vasúti és teherjármű rendszerek körében. A Knorr-Bremse termékei döntő mértékben járulnak hozzá világszerte a vasúti és közúti szállításban a nagyobb biztonsághoz és energiahatékonysághoz. Több mint 30 országban, több mint 100 telephelyen mintegy 29.000 munkavállaló hozzáértése és motivációja váltja ki világszerte a termékek és szolgáltatások felhasználóinak megelégedését. 2019-ben a Knorr-Bremse két divíziója együttesen 6,9 milliárd EUR árbevételt ért el (IFRS rendszer szerint). A Társaság több mint 115 éve vezető szerepet tölt be az iparág megújításában, amit a mobilitás és a szállítási technológiák körében élenjáró rendszerszintű megoldások lendítenek előre. A Knorr-Bremse Németország egyik legsikeresebb ipari vállalata, amely hasznosítja a kulcsfontosságú globális megatrendeket: városiasodás, fenntarthatóság, digitalizáció és mobilitás.

Kapcsolat:

Bucsai Edina
Marketing munkatárs
Tel: +36 76 511 738
Email: edina.bucsai@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
Georg Knorr u. 8
H-6000 Kecskemét
www.knorr-bremse.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.