2020. május 20., szerda 11:56

Az Interactive Brokers elindította a világ eddigi legnagyobb, jutalékmentes befektetési alapokhoz való hozzáférést biztosító piacterét* (1. rész)
    Greenwich, Connecticut állam, USA, 2020. május 20., szerda (Business Wire/OTS) - Számos befektetési alaphoz való hozzáférés magánszemélyek számára világszerte, alacsony költség mellett vagy költségmentesen - Az Interactive Brokers Group, Inc. (Nasdaq:IBKR) ma bejelentette, hogy elindította új, befektetési alapokat kínáló piacterét, amelyen keresztül több mint 290 alapcsaládba tartozó, mintegy 25 000 befektetési alap férhető hozzá, ideértve 21 000 jutalékmentes befektetést kínáló és 8 300 ügyleti díjat nem felszámító alapot is. A piactér, amely az ibkr.com/funds címen áll rendelkezésre, több mint 200 ország és terület lakosai számára férhető hozzá.

    "Az Interactive Brokers befektetési alapokat kínáló piactere a jelenlegi legnagyobb platform, amelyen keresztül közvetlenül elérhetők jutalékmentes befektetési alapok" - magyarázta Steve Sanders, a cég marketing és termékfejlesztési egységének ügyvezető elnökhelyettese. "Piacterünk ugyanakkor alacsonyabb (sőt, valószínűleg a legalacsonyabb) költségekkel biztosít hozzáférést a piactéren rendelkezésre álló jelentős számú további befektetési alaphoz is."

Ügyfeleink több ezer díjmentes befektetési alap közül válogathatnak, és amennyiben ezek nem nyerik el tetszésüket, a palettán szerepel számos olyan alap is, mely esetében mindössze 4,95 eurót (vagy ennek megfelelő összeget) kell fizetni ügyletenként.** Sanders felhívta a figyelmet arra, hogy számos versenytársával ellentétben az Interactive Brokers soha nem számít fel letétkezelői díjat, továbbá, hogy az Interactive Brokers befektetési alapokat kínáló piacterén kizárólag külső cégek termékei találhatók meg.

"Ahelyett, hogy saját alapjainkat igyekeznénk előtérbe helyezni, mint ahogy azt a Fidelity, a Vanguard, a Schwab és mások teszik, az Interactive Brokers teljes mértékben terméksemleges" - tette hozzá Sanders. "Szabad és független piacterünkön fantasztikus alapcsalád-kínálattal állunk az érdeklődők rendelkezésére."

A nagy számú terméket kínáló piactéren való termékkeresés megkönnyítése érdekében ezen a héten az Interactive Brokers bevezetett egy befektetésialap-keresőeszközt is, hogy lehetővé tegye az ügyfelek és érdeklődők számára a lakhelyük szerinti országban elérhető termékek azonosítását és a tájékozódást a felszámított jutalékokról, az alap fajtájáról, illetve az alapcsaládról, amelybe az adott alap tartozik.

A befektetési alapokon felül az Interactive Brokers ügyfelei számára egyetlen integrált számlán keresztül befektetési lehetőséget kínál részvényekbe, opciókba, határidős ügyletekbe, devizákba, kötvényekbe és tőzsdén kereskedett alapokba (ETF-k) is 31 ország 135 piacán.

"Az Interactive Brokers mindig is arra összpontosította erőfeszítéseit, hogy a legmodernebb technológiát, kiemelkedően kedvező árakat és széles termékpalettát biztosítson világszerte. Mostanra kiépítettük a legnagyobb jutalékmentes befektetési alapokhoz való hozzáférést biztosító piacteret annak érdekében, hogy egyszerű hozzáférést nyújthassunk a befektetőknek a globális piacokhoz, és lehetővé tegyük számára a nagyobb diverzifikációt" - fejtette ki Sanders.

Ausztrália, Hongkong, Izrael, Japán és Szingapúr lakosai számára egyelőre nem biztosított a közvetlen hozzáférés a piactérhez, de javasoljuk, hogy időnként ellenőrizzék, változott-e a helyzet. Szankció alá eső országok és területek lakosai számára a piactér nem áll rendelkezésre. (folyt.)



2020. május 20., szerda 11:56

Az Interactive Brokers elindította a világ eddigi legnagyobb, jutalékmentes befektetési alapokhoz való hozzáférést biztosító piacterét* (2. rész)
    Greenwich, Connecticut állam, USA, 2020. május 20., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit az Interactive Brokers Group, Inc.-ről tudni kell…

Az Interactive Brokers Csoport leányvállalatai automatizált értékpapír-, tőzsdeiáru- és devizakereskedési, valamint letéti szolgáltatásokkal állnak ügyfeleik rendelkezésére éjjel-nappal, több mint 135 piacon, számos országban és számos valutanemben világszerte, melyhez az ügyfélnek mindössze egyetlen integrált IBKR befektetési számlát kell nyitnia. Szolgáltatásainkat igénybe vehetik egyéni befektetők, fedezeti alapok, sajátszámlás kereskedést végző csoportok, pénzügyi tanácsadók és brókereket ajánló ügynökök egyaránt. A négy évtizedes tevékenységünk során felhalmozott technológiai és automatizálási szaktudásunk lehetővé tette számunkra, hogy ügyfeleinknek egy egyedülálló és sokszínű platformot kínáljunk befektetési portfóliójuk kezelése céljára. Arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek előnyös kötési árakat és kereskedést, hatékony kockázat- és portfóliókezelési eszközöket, kutatási megoldásokat és befektetési termékeket biztosítsunk, és mindezt a lehető legalacsonyabb költségvonzattal vagy költségmentesen, melynek köszönhetően kiemelkedő megtérülést érhetnek el befektetéseik után. A Barron az Interactive Brokers-t az online brókerek közt a ranglista 1. helyezettjeként nevezte meg (5-ből 5 csillaggal értékelve) a 2020. február 24-én megjelent Best Online Broker Review (Legjobb online brókerek áttekintése) című kiadványában.

* A piactéren kínált jutalék- és díjmentes alapok számára vonatkozó adatok forrása az Investopedia - Best Online Brokers 2020 (Legjobb online brókerek) című, 2020. március 31-én kiadott értékelése. A szolgáltatások cégenként eltérőek lehetnek. Előfordulhat, hogy az értékelésben felsorolt egyes cégek további díjakat, illetve csökkentett jutalékokat vagy díjakat számítanak fel az ügyfél számláján folyó kereskedési aktivitástól vagy annak értékétől függően. Kikérhetők további tájékoztató dokumentumok is a feltételekről és statisztikai adatokról.

**A vállalat kínálatába tartozik mintegy 400 olyan alap is, amelyek magasabb jutalékot számítanak fel.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200518005698/en/

Kapcsolat:
Interactive Brokers Group, Inc.
Befektetői kapcsolatok: Nancy Stuebe, 203-618-4070
Médiakapcsolatok: Kalen Holliday, 203-913-1369 vagy media@ibkr.com

Forrás: Interactive Brokers Group, Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.