2020. március 17., kedd 19:03

Az MTVA Sajtóosztályának közleménye
    Budapest, 2020. március 17., kedd (OTS) - Duplájára nő a vallási közvetítések száma a Duna Televízióban és a Kossuth Rádióban

        A jelenlegi helyzetre tekintettel múlt vasárnap óta több vallási műsorral jelentkezik a közmédia: az elmúlt hétvégén már közvetítettünk katolikus misét és protestáns istentiszteletet is a közmédia délutáni sávjában a Duna Worldön és a Kossuth Rádióban, ezentúl pedig vasárnap délelőttönként lesz látható a Duna Televízió történetében először, mind katolikus mise, mind pedig protestáns istentisztelet is. A vasárnapi közvetítések mellett minden hétköznap a Duna Televízió egy  10 perces napi áhítattal jelentkezik fél nyolctól, amelyben az adott naphoz kapcsolódó bibliai részlet felolvasását egy rövid bibliamagyarázat követi majd. A Napi áhítat adásának ismétlése este 19.50 perctől a Kossuth Rádióban lesz hallható. A hét elején katolikus és református, míg a hét második felében más felekezetek áhítatával várják az érdeklődőket a közmédiában.
     "A közmédia szeretné segíteni a hívő embereket, hogy otthonukban is hozzájussanak a lelki tartalomhoz. Ennek érdekében vasárnaponként duplájára, bizonyos értelemben négyszeresére növeljük az istentiszteleti alkalmak közvetítését" - mondta Mucsányi János, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének vezetője, aki azt is hozzátette, hogy így a rádióban délelőtt és délután is lesz mise vagy istentisztelet közvetítés.
     Hétköznap:
7.30 - Reggeli áhítat (Duna Televízió)
19.50 - Napi áhítat (ismétlés - Kossuth Rádió)

     Vasárnapi vallási közvetítések a következő hetekben a közmédiában:
Duna Televízió:
9.00 - Katolikus Szentmise
11.00 - Protestáns istentisztelet

Kossuth Rádió:
10.04 - Katolikus Szentmise (Katolikus Rádióval közösen)
18.02- Protestáns istentisztelet

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.