2020. március 16., hétfő 20:32

Az energiaellátás biztonsága érdekében további lépéseket tesz az ELMŰ-ÉMÁSZ
    Budapest, 2020. március 16., hétfő (OTS) - Az áramszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében az ELMŰ-ÉMÁSZ további biztonsági óvintézkedéseket vezet be. Ezek célja az ország működéséhez elengedhetetlen, stratégiai infrastruktúra működésének fenntartása, illetve a cég ügyfeleinek, munkatársainak egészségének megóvása. Egyes halasztható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit a vállalat ideiglenesen leállítja. Amely területeken lehetséges, a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon vagy e-mailben végezhető áramhálózati ügyintézés, illetve postai úton történik a dokumentumok fogadása. A döntés visszavonásig érvényes.

    
Az ELMŰ-ÉMÁSZ mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez és felkészüljön egy lehetséges járványhelyzetre. A társa-ság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején. Ezért az eddig megtett óvintézkedések mellett hétfőtől további, a villamosenergia-hálózati háttérfolyamatokhoz kapcsolódó változások lépnek életbe ideiglenesen.

Elektronikus vagy postai úton intézhető:
-    új bekapcsolási igények fogadása
-    teljesítménybővítési igények fogadása
-    kiviteli tervek és dokumentációk egyeztetése, tervfelülvizsgálat

Fokozott biztonsági és higiéniás intézkedések mellett, de az előzetes ütemterv szerint történik:
-    a biztonságos hálózati üzemvitelhez kapcsolódó feladatok, karbantartások
-    fogyasztói csatlakozóvezetékek építése és új bekapcsolások
-    vezetéképítések és ezek tervezési munkái
-    műszaki átadás-átvétel
-    szakfelügyelet biztosítása
-    alkatrész- és eszközutánpótlást biztosító saját raktárak működtetése

Partnereink továbbra is elvégzik:
-    az áram mérőórák cseréjét, valamint
-    az időszakos áram mérőóra leolvasásokat.

Abban az esetben, ha a munkavégzés önkéntes vagy hivatalosan elrendelt karantén területére való belépéssel járna, a tevékenységet elhalasztják. Ilyen esetben az ELMŰ-ÉMÁSZ szakemberei kizárólag üzemzavar elhárítása érdekében, védőfelszerelésben lépnek be a karantén területére.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ mindent meg kíván tenni munkatársai egészségének megóvása érdekében, ezért ahol ez lehetséges, otthoni munkavégzést rendelt el. Az energiaellátás zavartalan biztosításához azonban helyszíni munkavégzéseket is végeznünk kell a megfelelő óvintézkedések megtétele mellett.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ már korábban döntött arról, hogy személyes ügyfélszolgálati irodáit további intézkedésig zárva tartja, ezzel is támogatva a koronavírus terjedésének megakadályozására tett intézkedéseket. Vállaltuk, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki tartós számlatartozás miatt az áramot. A társaság az önként vállalt kikapcsolási moratóriummal járul hozzá ahhoz, hogy a veszélyhelyzet időszakában minden ügyfele számára biztosított legyen a villamosenergia-ellátás.

Kérjük a villamosenergia-rendszer stabil működtetésére irányuló erőfeszítéseink támogatását és munkatársaink, megbízott partnereink helyszíni hálózati karbantartási és fenntartási munkálatainak elfoga-dását.

Budapest, 2020. március 16.

Tisztelettel,
Dr. Boross Norbert
Kommunikációs igazgató

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.