2020. március 16., hétfő 10:39

CGTN: A legfrissebb adatok szerint több mint 36000 beteg gyógyult fel a koronavírus-fertőzésből Vuhanban
    Peking, 2020. március 16., hétfő (Business Wire/OTS) - A Kína középső részén található Vuhanban, a koronavírus-járvány epicentrumában az új COVID-19-fertőzöttek száma egyszámjegyűre esett vissza. Pénteken mindössze négy megbetegedést regisztráltak" - számolt be egy videóban a CGTN.

    Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200314005025/en/

A teljes videó a következő linkre kattintva tekinthető meg: https://news.cgtn.com/news/2020-03-14/Fight-to-Reunite-How-Wuhan-tackled-COVID-19-ORhUCzRIGs/index.h

A legfrissebb adatok szerint több mint 36000 beteg gyógyult fel Vuhanban, ami az összes eset mintegy 70 százalékát teszi ki. A Közép-Kínában található Hupej tartomány legnagyobb számú megbetegedéssel érintett városában már levonulóban van a járvány.

Mivel egyre több felgyógyult beteget bocsátanak haza a kórházakból, a héten mind a 14 átmeneti kórházat bezárták a városban.

Ezek a nyilvános létesítményekből átmeneti kórházakká átalakított épületek az enyhe tünetekkel bíró betegek számára nyújtottak korai (a tünetek megjelenésekor késedelem nélkül megkezdett) kezelést. Az átmeneti kórházak mintegy 12000 beteget láttak el.

Ez a figyelemre méltó javulás mögött azonban kemény munka eredménye. Az ország egészségügyi erőforrásainak gyors mozgósítása kulcsfontosságú szerepet játszott a járvány további terjedésének megállításában.

A Hupej tartományban a járvány visszaszorítása érdekében folytatott küzdelem támogatása céljából szerte az országból összesen 42000 egészségügyi szakembert küldtek a tartományba. Március 3-ra már körülbelül 65000 gyógyászati eszköz érkezett Hupejbe, köztük lélegeztető készülékek és ECMO (extrakorporális membrán oxigenátor) készülékek (műtüdők).

Késedelem nélkül elvégezték a kezelési protokollok (mint például légzéstámogatás és plazmaterápia) tesztelését, melyet követően azok haladéktalanul bevezetésre kerültek. Számos beteg esetében a tünetek enyhítéséhez és a kezelés lerövidítéséhez hozzájárult a hagyományos kínai gyógyászati módszerek párhuzamos alkalmazása.

A gyors intézkedéseknek köszönhetően Kína mára túl van a koronavírus-járvány csúcsán - nyilatkozta egy kormányszóvivő csütörtökön.

Hupej tartományon kívül az országban fokozatosan visszatér az élet a régi kerékvágásba. A meghatározott méretet elérő vállalkozások több mint 95 százaléka újraindíthatta tevékenységét - közölte egy hivatalnok pénteken.

Dr. Bruce Aylward, a Kína és az Egészségügyi Világszervezet által felállított közös COVID-19 munkacsoport vezetője szerint ahhoz, hogy a Kínában a járvány megállítását eredményező ellentámadás a világ koronavírus-járvány által sújtott más országaiban is sikeres lehessen, gyors reagálás, pénz, találékonyság és bátor politikusok szükségesek.

Amit a CGTN-ről tudni kell…

A CGTN, amelynek központja Pekingben található, több platformot alkalmazó, többnyelvű televíziós és online tartalmakat készítő médiaszervezet. A CGTN szakemberekből álló nemzetközi csapatai Nairobiban, Washington D.C.-ben és Londonban is jelen vannak.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200314005025/en/

Kapcsolat:
Jiang Simin, +86 18826553286
Jiang.simin@cgtn.com
www.cgtn.com

Forrás: CGTN

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.