2020. március 14., szombat 19:54

Közösségi összefogás indult a válság ellen: a magyar cégvezetők egymást segítik
    Budapest, 2020. március 14., szombat (OTS) Cégvezetőként rajtunk is múlik, hogy a most kiinduló válság mekkora lesz. Az országban számos kezdeményezés indult, amelyben vállalkozók egymást segítik az előttünk álló nehéz hónapok átvészelésére.

    Érdemes segítséget kérni (és adni)

Az Underground marketingügynökség csoportjában közösségi összefogást indítottak a válságkezelésre: a tagok leírják egy táblázatba, hogy mit csinálnak, milyen kihívást okoz a koronavírus-helyzet és hogy kell-e nekik segítség. Emellett ugyanebbe a táblázatba írják azt is, hogy ők kinek tudnak segíteni.
Ugyanez a kezdeményezés indult el a BNI több csoportjában, ahol szolgáltatók, gyártók, vendéglátóhelyek és tanácsadók segítenek egymásnak. A felajánlások között van egyszerű tanácsadás, valamint teljes e-learning-rendszer beüzemelése is.

Ezt a lépéssort ajánljuk cégvezetőknek

Az Underground szerint ezeken a lépéseken menj végig:
Költségcsökkentés. Melyek a kevésbé fontos, halasztható kiadások?
Hogyan lesz hatással a krízis a cégemre, iparágamra? Mérd fel a lehetséges következményeket az ügyfeleidnél, partnereidnél, beszállítóidnál.
Nézd át a pénzügyeidet. Kezeld a kintlevőségeket és tervezd újra kiadásaidat, bevételeidet.
Vegyél magad mellé egy csapatot. A krízisnél csak egy dolog rosszabb: a krízis, amit egyedül próbálsz átvészelni. Naponta beszélj a saját "válságstáboddal".
Kommunikálj. Ha vannak kollégáid, partnereid, beszállítóid, jelezd feléjük, hogy milyen lépéseket teszel.
Figyelj a munkatársaidra. Ha teheted, próbáld meg a csapatodat egyben tartani. A válság átmeneti lesz: tegyél meg mindent, hogy megtartsd a legjobb embereidet.
Maradj nyugodt. Ha nekiállsz hisztérikus lépéseket hozni, akkor nem a probléma megoldója, hanem okozója leszel - és az összes gazdasági válság elsődlegesen a pánik miatt alakul ki.
Legyél szolidáris. Bizonytalan nehézségű hetek jönnek, "de mi férfiak férfiak maradjunk / és nők a nők - szabadok, kedvesek / - s mind ember, mert az egyre kevesebb."

Vigyázz magadra, mert ez előfeltétele annak, hogy másokra is vigyázhass.

További információ, interjúigény: peter@theunderground.hu / 06707767790

    

-------------------------------------------------------------------

 Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
 Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
 Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.