2020. március 13., péntek 12:05

Elkészült a Digitális Cselekvési Akcióterv!
    Budapest, 2020. március 13., péntek (OTS) - A jövő egyik fő gazdasági tényezője a város, azonban a városok csak digitális fejlesztésekkel lehetnek versenyképesek. Ezért a városok mindennapi életébe olyan okos megoldásokat kell beépíteni, amik könnyebbé, élhetőbbé, biztonságosabbá teszik az ott élő emberek életét.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200313_001.jpg

A magyar polgárok jóléte alapvetően a digitális átállás sikerén múlik, az akciótervet végrehajtva, hódítói és nyertesei lehetünk ennek a digitális világnak, és városaink digitálisan felkészült Okos Városok lesznek.

A digitálisan felkészült Okos Város nem abszolút kategória, hanem egy relatív entitás, hiszen egy digitálisan felkészült Okos Város valamihez képest okos, mert könnyebbé, élhetőbbé, biztonságosabbá teszi az ott élő emberek életét.

A digitálisan felkészült Okos Városok célja, hogy a városban működő vállalkozások éppúgy a globális digitális átállás nyerteseivé válhassanak, ahogyan a digitális korszak győztesei lehetnek az Okos Városi szolgáltatások adta lehetőségekre nyitott emberek is.

A városok versenyképességének további erősödése a digitalizáción múlik. A digitalizáció kiterjesztését a legfontosabb gazdasági célok közé kell emelni. Magyarország városai, ha ki maradnak a digitális átállásból, akkor hosszú időre lemaradhatnak. A digitalizációnak képesnek kell lennie helyzetbe hozni a lakosságot, a vállalkozásokat és a társadalom egészét.

Az akcióterv célja, hogy a jövő élhetőbb és jövedelemtermelőbb városait, a digitálisan felkészült Okos Városokat valósítsuk meg.
A digitalizáció ma már minden területre hatással van, elkerülhetetlen ezzel foglalkozni.

A digitalizáció az egész gazdaságot áthatja és fontosságát jól mutatja, hogy immár Magyarországon is saját minisztériuma van a digitalizációnak, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Egyre inkább a virtuális térben dőlnek el a dolgok. (e-csatatér)

A Digitális Cselekvési Akciótervet (DICSAK) végrehajtva, létrejöhetnek az innovációra épülő, digitális fejlesztéseket előtérbe helyező, a lakosság kényelmét szolgáló, produktivitást támogató, foglalkoztatást elő segítő, a vállalkozói kedvet ösztönző, a közbiztonságot javító, a turizmus fejlesztésre is koncentráló Okos Városok, aminek mindenki a nyertesének érezheti magát.

Ahol az önkormányzat, a XXI. század technológiáira fókuszálva, a városnak nemzetközi elismertséget, a lakosoknak színvonalas Okos Városi szolgáltatásokat biztosít, egy innovatív applikáció - MobilGO - rendszerébe szervezve, ami így hozzájárul a lakosság számára élhetőbb, az önkormányzat számára jövedelemtermelőbb, digitálisan felkészült Okos Város gyakorlati megvalósulásához.

További információk: www.mobilgo.eu/kozlemeny/elkeszult_a_digitalis_cselekvesi_akcioterv
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.