2020. február 28., péntek 15:41

A Szaúd-Arábiai Nagykövetség közleménye a koronavírusnak a Királyságban való elterjedését megakadályozó intézkedésekről
    Budapest, 2020. február 28., péntek (OTS) - A Szaúd-Arábiai Királyság kiadott egy határozatot, amelynek értelmében felfüggesztésre kerül ideiglenesen a Királyságba való belépés az Umra (Kis zarándoklat) elvégzése és a medinai Prófétai Mecset látogatása céljából, valamint felfüggesztésre kerül a turista vízummal való belépése azon látogatóknak, akik olyan országokból érkeznek, melyekben veszélyt jelent a terjedő új korona vírus (Covid-19), a Királyság illetékes egészségügyi hatóságai által meghatározott kritériumoknak megfelelően.

    Nagykövetségünk szeretne rámutatni ezzel kapcsolatban arra, hogy a felfüggesztésről szóló határozat elsődleges célja a fertőzés terjedésének megakadályozása a fertőzött személyeknek a szent helyekre való belépésének elkerülése által.

E döntés egyébként folyamatos felülvizsgálatnak van alárendelve, az újonnan felmerülő tények fényében, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentéseinek figyelembe vételével.

A Szaúd-Arábia Királyságban eddig nem került regisztrálásra egyetlen koronavírusos eset sem a jelen pillanatig, továbbá a zarándoklati vízumok kiadásának felfüggesztéséről szóló döntés ideiglenes és megelőző célzatú, valamint tükrözi, hogy a Királyság felelősséget érez a zarándokoknak és látogatóknak e veszélyes betegséggel való megfertőződésével szembeni védelme iránt.

Továbbá, utalunk az Egészségügyi Világszervezet főtitkára, Tedrosz Adhanom Ghebrejeszusz nyilatkozatára, amelyben azt kijelenti: "Egyetlen ország sem jelentheti ki, hogy nála nem fog megjelenni a vírus. Ez végzetes hiba lenne. Ez a kórokozó nem tartja tiszteletben az országhatárokat. Nem tesz különbséget faji, etnikai hovatartozás között. Nem nézi, mekkora az adott állam GDP-je, vagy fejlettségi szintje. Döntő ponthoz érkezett a járvány, és ezért a terjedés feltartóztatására irányuló erőfeszítések megkettőzésére van szükség".

A Szaúd-Arábiai Királyság budapesti nagykövetsége

Budapest, 2020. február 28.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.