2020. január 24., péntek 13:30

Mesterképzésben vezető a BME
    Budapest, 2020. január 24., péntek (OTS) - Továbbra is a Műegyetemen kezdik meg a legtöbben mesterszinten tanulmányaikat

    Lezárult a felvételi eljárás a februárban induló keresztféléves képzésekre. Mint már évek óta mindig, így most is a legtöbb hallgató a Műegyetemre nyert felvételt.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a keresztféléves felvételire csak mesterképzéseket hirdetett meg. A 2020 februárjában induló mesterképzésekre országosan 3602 főt vettek fel a felsőoktatási intézmények, ebből a legtöbb hallgatót - 1025 főt - a BME.

Országos összehasonlításban ez kiemelkedő adat, hiszen az összes felvett 28%-a a BME-re jutott be. Túlnyomó részük - 1010 fő - állami ösztöndíjas teljes idejű nappali képzésben kezdi meg tanulmányait. Jelentős siker az is, hogy a BME-n alapképzésben végzettek többsége mesterképzésben folytatja tanulmányait.

Elégedettségre adhat okot, hogy a magas létszám mellett a hallgatói kiválóság is a korábbi magas szinten maradt, mivel a felvettek átlagos pontszáma nem csökkent, sőt egyes szakokon növekedett.

A Műegyetem a mesterképzéseket meghatározónak és alapvetőnek tartja a gazdaság fejlődéséhez, amelyhez elengedhetetlenül szükségesek a mesterdiplomás szakemberek. A BME mesterdiplomája nagyon jó ajánlólevél a munkaerőpiacon. A mesterszakos végzettséget szerzett kezdők fizetése a diplomás pályakövetési rendszer adatai alapján jelentősen meghaladja a csak alapszakos oklevéllel rendelkezőkét.

Dr. Veszprémi Károly
BME oktatási rektorhelyettes
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.