2020. január 24., péntek 13:30

Mesterképzésben vezető a BME
    Budapest, 2020. január 24., péntek (OTS) - Továbbra is a Műegyetemen kezdik meg a legtöbben mesterszinten tanulmányaikat

Lezárult a felvételi eljárás a februárban induló keresztféléves képzésekre. Mint már évek óta mindig, így most is a legtöbb hallgató a Műegyetemre nyert felvételt.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a keresztféléves felvételire csak mesterképzéseket hirdetett meg. A 2020 februárjában induló mesterképzésekre országosan 3602 főt vettek fel a felsőoktatási intézmények, ebből a legtöbb hallgatót - 1025 főt - a BME.

Országos összehasonlításban ez kiemelkedő adat, hiszen az összes felvett 28%-a a BME-re jutott be. Túlnyomó részük - 1010 fő - állami ösztöndíjas teljes idejű nappali képzésben kezdi meg tanulmányait. Jelentős siker az is, hogy a BME-n alapképzésben végzettek többsége mesterképzésben folytatja tanulmányait.

Elégedettségre adhat okot, hogy a magas létszám mellett a hallgatói kiválóság is a korábbi magas szinten maradt, mivel a felvettek átlagos pontszáma nem csökkent, sőt egyes szakokon növekedett.

A Műegyetem a mesterképzéseket meghatározónak és alapvetőnek tartja a gazdaság fejlődéséhez, amelyhez elengedhetetlenül szükségesek a mesterdiplomás szakemberek. A BME mesterdiplomája nagyon jó ajánlólevél a munkaerőpiacon. A mesterszakos végzettséget szerzett kezdők fizetése a diplomás pályakövetési rendszer adatai alapján jelentősen meghaladja a csak alapszakos oklevéllel rendelkezőkét.

Dr. Veszprémi Károly
BME oktatási rektorhelyettes

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.