2020. január 14., kedd 14:00

Bereményi Géza a Magyar Kultúra Napja alkalmából Szatmárcsekén
    Szatmárcseke, 2020. január 14., kedd (OTS) - Ökumenikus istentiszteletet és ünnepi közgyűlést tart Szatmárcseke Község Önkormányzata és a Kölcsey Társaság 2020. január 19-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a szatmárcsekei református templomban.

    Igét hirdet Fekete Károly református püspök és Ternyák Csaba római katolikus érsek. Imát mond Szalay Kont református esperes.

Az ünnepi közgyűlésen adják át a Kölcsey Társaság 2020. évi díját Bereményi Géza Kossuth-díjas írónak. Laudáció: Bölcskei Gusztáv, a Kölcsey Társaság elnöke. A koszorúzás alkalmával ünnepi beszédet mond Kölcsey Ferenc síremlékénél: Potápi Árpád János Nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

A megemlékezésen közreműködik Csikos Sándor Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló Művész, az Amici Cantates Énekegyüttes, vezényel: Ráczné Nyiri Dorottya, orgonál: Szakács György lelkipásztor.

Az ünnepség folytatásaként megkoszorúzzák Kölcsey Ferenc síremlékét a helyi református temetőben.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.