2019. november 18., hétfő 16:10

Dzsudzsák a rekord kapujában, a válogatott az Eb küszöbén - a sorsdöntő meccs kizárólag az M4 Sporton
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OTS) - Kizárólag az M4 Sport és a Kossuth Rádió közvetíti élőben a holnap esti Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt. Kevés nagyobb téttel bíró mérkőzés volt a nemzeti csapat történetében: győzelem esetén biztossá válik, hogy jövő nyáron a pénteken felavatott Puskás Arénában léphet pályára a kontinensbajnokságon - de nem csak emiatt lehet történelmi a cardiffi 90 perc.

    Amennyiben pályára lép, Dzsudzsák Balázs a Wales elleni Eb-selejtezővel utoléri Király Gábort, aki 108 mérkőzéssel áll a legtöbb hivatalos válogatottsággal rendelkező játékosok listájának élén.

A sorsdöntő találkozón magyar győzelem esetén a válogatott 2016 után ismét kijutna a 2020-as Eb-re, amelyen három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt is Budapesten rendeznek. A kontinensviadal mérkőzéseit 2020. június 12. és július 12. között szintén az M4 Sporton követhetik majd a nézők.
A magyar labdarúgó-válogatott kedden 12. alkalommal találkozik Wales csapatával, amellyel szemben eddig négy győzelem és öt vereség a mérleg, kétszer pedig döntetlen született.
Bozsik Péter, az M4 Sport szakértője szerint agresszív, sokat futó ellenfél a walesi válogatott, amelyik technikailag bár nem áll olyan szinten, mint az uruguayi, de a mérkőzés jellege miatt sokkal motiváltabb lesz. "Örülök, hogy Nagy Ádám visszatér a csapathoz, talán Pátkai Máté is rendelkezésre áll. Vida Máté jól teljesített a korábbi mérkőzéseken, a védelem közepe, Baráth Botond, Lang Ádám pedig a vártnál jobb volt Uruguay ellen, remélem, hogy stabilak lesznek Cardiffban is. Forró hangulatra számítok, bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót. Bátran kell játszani és előrefelé védekezni, agresszívan, nem úgy, mint ahogy Horvátország vagy Uruguay ellen kezdtünk" - fejtette ki a korábbi szövetségi kapitány.

Az E-csoport első helyén álló Horvátország a szombati győzelemmel már biztos Eb-résztvevőnek számít, a jelenleg csoportmásodik magyar, a -harmadik walesi és a szlovák válogatott küzd a kijutásért. Bozsik szerint Szlovákia vélhetően legyőzi Azerbajdzsánt a keddi párhuzamos mérkőzésen, így a magyar válogatott a csoportban csak a három pont megszerzésével biztosíthatja helyét a kontinensviadalon.

A közmédia már a mai felvezető műsorában megmutatja mi történt a válogatottal az Uruguay elleni meccs óta. A közvetlenül az U21-es Magyarország-Ausztria mérkőzés közvetítése után kezdődő adásban Marco Rossi szövetségi kapitány az aktualitásokról beszél, valamint szó esik azokról a találkozókról is, amelyek fontosak lehetnek a Nemzetek Ligája-rájátszásában.

A Wales-Magyarország Eb-selejtező alatt az M4 Sport folyamatosan beszámol a párhuzamos mérkőzések állásáról, Petrovics-Mérei Andrea az M4 Sport szakértőivel, Bozsik Péterrel, Hajnal Tamással, valamint Rudolf Gergellyel elemzi az esélyeket és a látottakat az aktuális eredmények függvényében. A Cardiff City Stadionból a válogatott mérkőzések jól ismert kommentátora, Hajdú B. István közvetít, a főszereplők nyilatkozataival, köztük Dzsudzsák Balázzsal és exkluzív helyszíni interjúkkal Tihany Viktor Jelentkezik.

A Wales-Magyarország Eb-selejtező holnap este 20.45-kor kezdődik, a felvezetés már este 20 órakor. Kövesse a mérkőzést az M4 Sporton, a Médiaklikken, a Kossuth Rádión vagy az m4sport.hu-n.
M4 Sport. Élőben a magyar sporttörténelem.

MTVA Sajtó Osztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.