2019. október 30., szerda 14:03

A világ egyik legnagyobb teherszállító repülőjével juttatják el a Magyar Pavilon szerkezeti elemeit a Dubaji Világkiállításra
    Budapest, 2019. október 30., szerda (OTS) - Három ütemben, a világ egyik legnagyobb teherszállító repülőgépével szállítják ki a jövő évi világkiállítás helyszínére a Magyar Pavilon szerkezeti elemeit. A Dubaji Világkiállítás 2020. október 20. - 2021. április 10. között kerül megrendezésre az Egyesült Arab Emirátusokban. A szervezők az eseményre 25 millió látogatót várnak, akik 193 résztvevő  ország nemzeti pavilonját nézhetik meg.. Az Expo témája "Connecting Minds, Creating the Future" - "Összekötni az elméket, megteremteni a jövőt".

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191030_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191030_002.jpg

Az egy év múlva kezdődő Világkiállítás 438 hektáros területen kerül megrendezésre, az országok pavilonjai három tematikus kerületben helyezkednek el: Lehetőség, Fenntarthatóság és Mobilitás.

A Magyar Pavilon egy közepes méretű, 1 828 m2-es telken épül meg az Expo "Mobilitás" kerületében, az épület hasznos alapterülete pedig 1 927 m2. A makoveczi stílusú Pavilon egy többszintes, kettős rétegű, faszerkezetű épület lesz, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll. A kiállítási koncepció alapja Magyarország egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása, valamint az ezekhez kapcsolódó turisztikai desztinációk népszerűsítése.

Az Expon való magyar megjelenés egyedülálló lehetőség turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt. A Világkiállítás ugyanis lehetőséget ad arra, hogy Magyarország bemutassa a látogatóknak múltját, hagyományait, természeti kincseit és nemzeti kultúráját. A korábbi világkiállítások látogatottsága tízmilliós nagyságrendű volt, a 2020-as dubai Expora  fél év alatt összesen 25 millió, naponta akár 130-170 ezer látogatóra számítanak. A cél az, hogy ne csak a Világkiállításra érkezők, hanem az Emirátusokban élők is felfedezzék Magyarországot. A nemzetközi felmérések  szerint ugyanis az Emirátusokban élők 2017-ben 17,6 Mrd dollárt költöttek külföldi utazásaik során, ám eddig Magyarország nem szerepelt a kedvelt úticélok között - 2018-ban mindössze 3 900 vendég érkezett az Emirátusokból.

A Magyar Pavilon tervezési és kivitelezési munkálatai az ütemterv szerint haladnak, a szükséges engedélyezési folyamat befejeződött. A Világkiállítás helyszínén már folynak az alapozási munkák, így a szállítmány megérkezését követően azonnal elkezdődik a szerkezet felállítása.

EXPO 2020 Nonprofit Kft. közleménye.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.