2019. szeptember 24., kedd 11:30

Nemzetközi konferencia a baromfiágazat kihívásairól
    Budapest, 2019. szeptember 24., kedd (OTS) - A CAMPDEN BRI (https://campdenbri.hu/) Magyarország Nonprofit Kft. és az EIT FOOD (https://www.eitfood.eu/) szervezésében "A baromfitenyésztési ágazat aktuális kérdései és kihívásai" című rendezvényre kerül sor Budapesten 2019. október 28-án. A rendezvény helyszíne: Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.).

    A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a regisztráció szükséges. Regisztrálni 2019.10. 21-ig a következő linkre kattintva lehet. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvnu6u0LVxpaUOj0YJ8u-yiW2sXPhsV00AGP0upvAz66CiUg/viewform

Az EIT Food által kordinált, a baromfiágazat aktuális kérdéseivel és kihívásaival foglalkozó program (CHAMPP) feladata, hogy négy országban - Lengyelország, Olaszország, Litvánia és Magyarország - segítséget nyújtson a baromfiágazatban tevékenykedő kis és közepes vállalkozások (kkv-k) számára.
(CHAMPP: Contemporary challenges and issues of the poultry production sector https://www.eitfood.eu/regional-innovation-scheme/projects/champp-contemporary-challenges-and-issues-of-the-poultry-production-sector ).

A budapesti rendezvény célja, hogy a baromfiágazatban tevékenykedő kis és közepes vállalkozások (kkv-k), az oktatásban és kutatásban dolgozók, valamint a hatóságok képviselői számára átfogó képet adjon a baromfiágazat jelenlegi kihívásáról és az azokra adható válaszokról.

Az előadók a magyar baromfiágazat valamint a Belfasti Egyetem szakértői.

A rendezvényt megelőzően 2019 május-június hónapban internetes kérdőíves felmérésre került sor a magyarországi baromfiágazat képviselői körében. A válaszok kiértékelése és a legújabb kutatási eredmények alapján a Belfasti Egyetem kutatói rövid és hosszú távú innovatív megoldásokat vázolnak fel és javasolnak a résztvevők számára.

A rendezvényen elhangzó előadások témái között szerepelnek majd az aktuális állategészségügyi és állatjóléti problémák és azok kezelésére vonatkozó megoldások.

A takarmányozási kérdéseken belül a szakemberek kitérnek az ágazatot manapság leginkább foglalkoztató kérdésekre, mint az alternatív fehérjeforrások és a probiotikumok alkalmazhatóságára.

A rendezvénynek kiemelt témája a minőségi hús és hústermékek iránti fogyasztói igények kielégítésére irányuló fejlesztési irányok áttekintése.

Budapest, 2019. 09. 24.

     Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.

     (https://campdenbri.hu/palyazatok/EITFOODHUB.php)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.