2019. augusztus 30., péntek 13:31

34. Wizz Air Budapest Félmaraton - 2019. szeptember 8.
    Budapest, 2019. augusztus 30., péntek (OTS) - A szervező BSI az eddigi jelentkezések alapján mintegy 10 000 egyéni félmaratonistát (21,1 km), az NN Páros Félmaratonra és a Laufenn Trió Félmaratonra 4 000 futót, a 2,3 km-es Lágymányos-körre 1000 résztvevőt vár.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190830_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190830_002.JPG
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190830_003.JPG

Mintegy 80 országból több mint 2 000 külföldi futó érkezik, legtöbben idén is Angliából neveztek. Magyarország minden megyéje és több mint 900 települése küld indulókat Budapestre.
A félmaratoni táv egyben az idei országos bajnokság is, így a tokiói olimpia pontszerző futama.

A mezőny az ELTE Lágymányosi Campusától indul és egy hatalmas, a Petőfi és az Árpád hidat is érintő Duna-parti kört megtéve ugyanoda érkezik vissza. Ez a világörökségi panorámával és a Margitszigettel fűszerezett útvonal Európa egyik legszebb félmaratonjává avatja az eseményt. (34. Wizz Air Budapest Félmaraton-útvonaltérképe - http://www.futanet.hu/cikk/34-wizz-air-budapest-felmaraton/34-wizz-air-budapest-felmaraton-terkep)

A várható meleg miatt a rajt reggel 8 órakor lesz, ezzel is segítve a futók jobb teljesítményét. Az útvonalon 6 frissítőállomás segíti az energia- és folyadékpótlást.
Zenészek 14 helyen várják a futókat és a szép számmal kilátogató szurkolókat, kísérőket. A jelmezverseny keretében többen vállalják, hogy mosolyra derítik ruházatukkal a futótársakat.

Ismert arcokkal is lehet találkozni a mezőnyben. Leadta nevezését többek között Nagy László világklasszis kézilabdázó, Grisnik Petra és Magyar Bálint színészek, Gyöngyösi Levente zeneszerző, Váczi Eszter jazz énekesnő és Cser Krisztián operaénekes.

Külön versenyt hirdettek a klasszikus, jazz, vagy népzenét játszó muzsikusoknak a Papageno Varázsfutoda Kupa keretében, ahol 19 zenész trió verseng majd.

Évek óta az esemény része a jótékonyság, a futók most 8 szervezet részére gyűjthetnek, cél a 7 millió forint adomány.

Az eseményt élőben közvetíti a Sport2 televízió 7:30 és 10:30 között.

Az eseményre még lehet nevezni a www.futanet.hu honlapon
http://www.futanet.hu/cikk/34-wizz-air-budapest-felmaraton/34-wizz-air-budapest-felmaraton-esemenyin

Bővebb információ elérhető a www.futanet.hu honlapon illetve a verseny sajtómunkatársaitól.

Elérhetőség:

Hernádi Eszter - BSI - PR/média munkatárs
( hernadi.eszter@futanet.hu , +36-20/457-27-95)
Lakatos István- BSI - társadalmi kapcsolatokért felelős munkatárs
( lakatos.istvan@futanet.hu, +36-20/375-18-29)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.