2019. augusztus 30., péntek 13:31

34. Wizz Air Budapest Félmaraton - 2019. szeptember 8.
    Budapest, 2019. augusztus 30., péntek (OTS) - A szervező BSI az eddigi jelentkezések alapján mintegy 10 000 egyéni félmaratonistát (21,1 km), az NN Páros Félmaratonra és a Laufenn Trió Félmaratonra 4 000 futót, a 2,3 km-es Lágymányos-körre 1000 résztvevőt vár.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Mintegy 80 országból több mint 2 000 külföldi futó érkezik, legtöbben idén is Angliából neveztek. Magyarország minden megyéje és több mint 900 települése küld indulókat Budapestre.
A félmaratoni táv egyben az idei országos bajnokság is, így a tokiói olimpia pontszerző futama.

A mezőny az ELTE Lágymányosi Campusától indul és egy hatalmas, a Petőfi és az Árpád hidat is érintő Duna-parti kört megtéve ugyanoda érkezik vissza. Ez a világörökségi panorámával és a Margitszigettel fűszerezett útvonal Európa egyik legszebb félmaratonjává avatja az eseményt. (34. Wizz Air Budapest Félmaraton-útvonaltérképe - http://www.futanet.hu/cikk/34-wizz-air-budapest-felmaraton/34-wizz-air-budapest-felmaraton-terkep)

A várható meleg miatt a rajt reggel 8 órakor lesz, ezzel is segítve a futók jobb teljesítményét. Az útvonalon 6 frissítőállomás segíti az energia- és folyadékpótlást.
Zenészek 14 helyen várják a futókat és a szép számmal kilátogató szurkolókat, kísérőket. A jelmezverseny keretében többen vállalják, hogy mosolyra derítik ruházatukkal a futótársakat.

Ismert arcokkal is lehet találkozni a mezőnyben. Leadta nevezését többek között Nagy László világklasszis kézilabdázó, Grisnik Petra és Magyar Bálint színészek, Gyöngyösi Levente zeneszerző, Váczi Eszter jazz énekesnő és Cser Krisztián operaénekes.

Külön versenyt hirdettek a klasszikus, jazz, vagy népzenét játszó muzsikusoknak a Papageno Varázsfutoda Kupa keretében, ahol 19 zenész trió verseng majd.

Évek óta az esemény része a jótékonyság, a futók most 8 szervezet részére gyűjthetnek, cél a 7 millió forint adomány.

Az eseményt élőben közvetíti a Sport2 televízió 7:30 és 10:30 között.

Az eseményre még lehet nevezni a www.futanet.hu honlapon

Bővebb információ elérhető a www.futanet.hu honlapon illetve a verseny sajtómunkatársaitól.

Elérhetőség:

Hernádi Eszter - BSI - PR/média munkatárs
( hernadi.eszter@futanet.hu , +36-20/457-27-95)
Lakatos István- BSI - társadalmi kapcsolatokért felelős munkatárs
( lakatos.istvan@futanet.hu, +36-20/375-18-29)

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.