2019. július 25., csütörtök 13:10

Kiderültek a felsőoktatási felvételi ponthatárok: van B-terved? - Ezek a legnépszerűbb érettségivel megkezdhető OKJ-s képzések
    Budapest, 2019. július 25., csütörtök (OTS) - Tegnap megszülettek a 2019-as ponthatárok, így kiderült, ki került be a vágyott felsőoktatási intézménybe. Idén 112 ezren várták az eredményeket, az oktatási szakértő szerint azonban azoknak sem érdemes elkeseredniük, akiknek nem sikerült bejutniuk a felsőoktatásba, hiszen a továbbtanulásnak számos alternatívája áll rendelkezésre. A lényeg, hogy mindig legyen egy B-tervünk is, amivel nem esünk ki a tanulás ritmusából.

    Idén a tavalyihoz képest ötezerrel több felvételiző várta, hogy megtudja, bejutott-e a vágyott szakra. Közülük 85 ezren alapképzésre jelentkeztek. A népszerűségi versenyben idén is taroltak a gazdaságtudományi képzések. Gazdálkodási és menedzsment alapképzésre több mint tízezren adták be felvételijüket, de a pénzügy és számvitel alapszak is a TOP10-ben van töretlenül. A gazdasági mellett, a kereskedelem-marketing, turizmus-vendéglátás területek is népszerűek voltak.

Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint azoknak, akiknek idén nem az elképzelésük szerint alakult a felvételi, érdemes az érdeklődésüknek megfelelő OKJ-s képzést választani. Ezzel ugyanis rövid időn belül, rugalmas időbeosztásban szerezhető olyan piacképes szakma, mellyel gyorsan és jó fizetéssel el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon. A felnőttképző intézmény adatai alapján érettségi után egyre többen végeznek el valamilyen OKJ-s képzést, hiszen ez a lehetőség vonzó karrierutat kínál. Ráadásul plusz pontokat is jelenthet a felvételi során, így a következő alkalommal még nagyobb eséllyel lehet pályázni a felsőoktatási helyekre. Ezen kívül remekül kiegészítheti az egyetemi vagy főiskolai diplomát is.
 A legnépszerűbb, érettségivel is megkezdhető OKJ-s képzések
============================================================
Bérügyintéző
------------------------------------------------------------
Társadalombiztosítási ügyintéző
------------------------------------------------------------
Pénzügyi-számviteli ügyintéző
------------------------------------------------------------
Sportedző
------------------------------------------------------------
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
------------------------------------------------------------
Forrás: Perfekt Zrt.
------------------------------------------------------------

A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy az OKJ képzések átalakítása miatt, lehet, hogy idén utoljára van lehetőség felnőttképzésben, rövid idő alatt megszerezni, a jövőre akár többletpontot is nyújtó OKJ-t, ezért nem érdemes halogatni a döntést!

Perfekt Zrt.
A Perfekt Zrt. olyan oktató és kiadó vállalkozás, mely több mint fél évszázada meghatározó szereplője a magyar felnőttképzésnek. Piacvezetők közé tartozik a pénzügyi-gazdasági képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában. A Perfekt Zrt. országos hálózattal, minden megyeszékhelyen kihelyezett központtal rendelkezik és komplex képzési szolgáltatást nyújt az oktatáson át egészen a tananyagellátásig és vizsgáztatásig. Évente közel 20.000 hallgató vesz részt különféle képzéseiken.

www.perfekt.hu | www.facebook.com/PerfektKepzes | perfekt.blog.hu

További információ:
Tóth Réka,
Perfekt Zrt.
Telefon: +36 30 845 5823
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.