2019. június 19., szerda 15:15

2018-ban 116 000 tonna széndioxid kibocsátását kerültük el és 1 milliárd m3 vizet takarítottunk meg: A C&A a fenntarthatóbb alapanyagok beszerzésének köszönhetően jelentősen csökkentette szén- és vízlábnyomát
    Düsseldorf, Németország, 2019. június 19., szerda (OTS) - Az előrelépésről a C&A 2018-as globális fenntarthatósági jelentése számol be:

        o    Fenntarthatóbb gyapot és viszkóz beszerzése révén 2018-ban 116 000 tonna széndioxid kibocsátását (mtCO2e) sikerült elkerülni.
     o    Az ellátási láncban alkalmazott fenntarthatóbb mezőgazdasági tevékenységeknek és ruházati termék-gyártásnak köszönhetően 2018-ban 1 milliárd m3 vizet sikerült megtakarítani(1).
     o    Majdnem 4 millió forradalmian új "Cradle to Cradle Certified™" tanúsítvánnyal rendelkező ruhadarabot hoztunk forgalomba (2) Európában, Brazíliában és Mexikóban, beleértve a világ legfenntarthatóbb farmereit.
     o    A C&A 2018-ban hatodik alkalommal lett a világ legnagyobb organikus gyapotfelvásárlója és megőrizte helyét a világelsők között a fenntarthatóbb gyapot felvásárlóinak listáján is.(3)

2018-ban a C&A fenntartható anyagokra vonatkozó globális stratégiájának eredményeként - amelynek célja a fenntarthatóbb pamut- és cellulózszálak beszerzése - 116 000 tonna széndioxid kibocsátását (mtCO2e) sikerült elkerülni, ami megegyezik 70 000 személygépkocsi éves széndioxid-kibocsátásával. Továbbá a C&A megtakarított 1 milliárd m3 vizet is, ami 400 000 olimpiai méretű medence vízmennyiségének felel meg (4). Több egyéb előrelépés mellett a fentiekről is részletesen beszámol a C&A ma közzétett Globális Fenntarthatósági Jelentése.

A C&A a fenntarthatóbb nyersanyagoknak köszönhetően 2018-ban 12% -kal(5) csökkentette globális széndioxid-lábnyomát. Jelenleg a cég által felvásárolt gyapot 71% -a már vagy organikus gyapot vagy ún. "Better Cotton" (Jobb Pamut), és az újrahasznosított anyagok is egyre nagyobb szerepet játszanak. Európában a C&A 95 000 darab újrahasznosított pamutot és több mint 300 000 darab újrahasznosított poliésztert tartalmazó terméket értékesített.

"A kollekcióinkhoz felhasznált nyersanyagok fele fenntarthatóbb forrásból származik, így egyértelműen látható, hogy intézkedéseink hozzájárulnak a környezet védelméhez, javítják a kistermelők megélhetését és megkönnyítik ügyfeleink számára a fenntarthatóbb döntések meghozatalát." - mondta Jeffrey Hogue, a C&A vezető fenntarthatósági tisztviselője.

A 2018-as év az iparággal folytatott szorosabb együttműködés éve volt a rendszerszintű változás megteremtése érdekében. A C&A továbbra is aktívan részt vett az úgynevezett "ACT" (Action, Collaboration, Transformation - Tett, Együttműködés, Átalakulás) kezdeményezésben, amely egy úttörő, több érintett fél között létrejött megállapodás a ruházati dolgozók bérének fejlesztésére, az Ellen MacArthur Alapítvánnyal és a "Fashion for Good" szervezettel együttműködésben a "körkörös gazdaság" szemlélet támogatására a ruházati iparágban, valamint a C&A Alapítvánnyal együttműködésben a rendszer- és iparágszintű változások előmozdítására a szociális és környezetvédelmi gyakorlatok tekintetében. "Az ENSZ Fenntartható Fejlesztési Céljaival összhangban továbbra is törekszünk az együttműködés új formáira és az innovációra annak érdekében, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a divatiparra" - mondta Hogue.

(1) Kék-, zöld- és szürkevíz. Minden szám a hagyományos anyagbeszerzéssel és a mezőgazdasági tevékenységgel összehasonlítva került feltüntetésre.
(2) A "Cradle to Cradle Certified" egy tanúsítási jel, amelyet kizárólag a Cradle to Cradle (Bölcsőtől a bölcsőig) termékinnovációs intézet adhat ki.
(3) A "Textile Exchange" nevű nonprofit szervezet 2018-as jelentése az "Előnyben részesített szálak és anyagok referenciaértékéről" a következő címen érhető el: https://textileexchange.org/downloads/2018-preferred-fiber-materials-benchmark-insights-report/
(4) Közepes méretű autók esetében az új autók széndioxid-kibocsátása 118 g/km. (https://www.transportenvironment.org). Európában éves átlagban körülbelül 14 000 km-t tesz meg egy autó (https://www.acea.be). Az olimpiai medence méretei: 50 m x 25 m x 2 m = minimum 2500 m3 víz.
(5) A 2016-os kiindulási alaphoz képest.

A C&A-ról
A világ 21 országában működő közel 1900 üzletével és mintegy 51 000 alkalmazottjával a C&A a világ egyik vezető ruházati kiskereskedője. A C&A évente több millió vásárlót fogad és szolgál ki üzleteiben és jó minőségű divatruházatot kínál megfizethető áron az egész család számára. A C&A a COFRA Holding AG vállalata, amely Európában, Brazíliában, Mexikóban és Kínában van jelen. További információért keresse fel a www.c-a.com weboldalt.

Sajtókapcsolat:
Mihalik Andrea
Tel.: +36 1 327-0024
E-Mail: press.hu@retail-sc.com

Kövessen minket:
     - www.twitter.com/ca_europe
     - www.linkedin.com/company/c&a/
     - www.instagram.com/ca
     - www.facebook.com/ca
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.