2019. június 18., kedd 14:36

448 152 beérkezett pályázat: A CEWE Photo Award 2019 a legnagyobb fotóverseny a világon
    Oldenburg, Németország, 2019. június 18., kedd (OTS) - A pályázati határidő lejártával a CEWE Photo Award magasra tette a mércét. Az elmúlt évben a "Gyönyörű világunk" mottó jegyében indított pályázatra 448 152 fotó érkezett, amellyel a megmérettetés a maga nemében a legnépszerűbb nemzetközi fotósversennyé vált. A neves fotós, Yann Arthus-Bertrand által vezetett zsűri izgatottan várja az egyszerre szórakoztató, ugyanakkor olyannyira embert próbáló feladatot: a legjobb pályamunkák kiválasztását. A döntést szeptember 26-án egy Bécsben tartott ünnepélyes díjátadó ceremónián jelentik majd be.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190618_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190618_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190618_003.jpg

A fotók tíz kategóriában érkeztek - a zsűri hatalmas feladat előtt áll
A CEWE Photo Award 2019 megmérettetés szerte a világon megmozgatta a fotózás szerelmeseit, így 2018. május 17. és 2019. június 2. között nem kevesebb mint 448 152 pályamunka érkezett a "Gyönyörű világunk" mottó jegyében. Ennek a lenyűgöző számnak köszönhetően a CEWE Photo Award 2019 a világ legnagyobb fotósversenyévé lépett elő. "A beküldött fotók sokszínűsége és minősége egyaránt lenyűgöző" - emelte ki Dr. Christian Friege, a CEWE igazgatótanácsának elnöke. "Bár már az online galéria görgetése is roppant élvezetes, a legjobb fotókat a díjátadó ünnepséget követően több nemzetközi kiállításon is szerepeltetni fogjuk." A pályázat során a pályázók idén már tíz kategória közül választhattak. A korábbi években már meglévő témakörök, mint "Tájak", "Emberek", "Természet", "Épületek és infrastruktúra", valamint "Sport" mellett ebben a versenyben külön kategóriát kaptak az "Ételek", "Humor", "Hobbi és szabadidő", "Állatok", valamint az "Utazás és kultúra" témákban készült fotók. A nyerteseket összesen több mint 250 000 eurós díjazás várja. A Yann Arthus-Bertrand vezette zsűri jelenleg a legjobb felvételek kiválasztásán dolgozik.

Díjátadó ünnepség szeptember 26-án Bécsben
A CEWE képviselői és a zsűri személyesen fogják kihirdetni a győzteseket a díjátadó ünnepségen, 2019. szeptember 26-án a Bécsi Természettudományi Múzeumban. Yann Arthus-Bertrand mellett a zsűri tagjai között van az angol Christie Goodwin, a Royal Albert Hall hangversenyterem hivatalos fotósa, a svéd Tobias Hägg (@airpixels), Markus Schreiber, az Associated Press munkatársa, Joachim Herrmann a Reuters-től, Dr. Wilfried Vyslozil, az SOS Gyermekfalvak igazgatótanácsának elnöke, valamint Dr. Christian Friege, a CEWE igazgatótanácsának elnöke. Az eseményen a tíz kategóriagyőztest nevezik majd meg. Közülük kerül ki a verseny abszolút győztese is. A nagy bejelentést megelőzően maguk a nyertesek sem ismerik még az eredményeket.
A pályázat során havonta három nyertest is kiválasztottak a tíz kategóriában érkezett pályázatok közül. A havi győztesként választott fotókat a https://palyazat.fotokonyv.hu/cewephotoaward oldalon lehet megtekinteni. Mindjárt a pályázat elején, 2018. szeptemberében magyar kategóriagyőztes is született, Mezősi Ágnes - Simplicity című képével az "Épületek és infrastruktúra" kategóriában nevezett.

Minden egyes beküldött fotó egy új adományt jelent az SOS Gyermekfalvak részére
A CEWE Photo Award 2019 azonban nemcsak a lelkes fotósokat jutalmazza meg. A CEWE minden egyes beküldött fotó után 10 eurócentet adományoz az SOS Gyermekfalvak számára. Az összeg a rengeteg felöltésnek köszönhetően megközelíti a 49 000 eurót. A független segélyszervezet küldetése a rászoruló és hátrányos helyzetű gyermekek támogatása és egyénre szabott segítése.

Nagy múltra visszatekintő fotóverseny
A CEWE Photo Award gyökerei a CEWE első nemzetközi fotóversenyéig nyúlnak vissza, amely a "Europe is beautiful 2010" (Csodálatos Európa 2010) címet viselte. A következő években a verseny nagy népszerűségre tett szert, és egyre több fotórajongót vonzott a világ számos pontjáról. A CEWE Photo Award weboldalán minden feltöltött kép megtekinthető a legutóbbi havi győztesekkel egyetemben itt: https://palyazat.fotokonyv.hu/cewephotoaward/hu_hu/gallery/

*****
Sajtókapcsolat:

CEWE Stiftung & Co. KGaA
Christian Stamerjohanns
PR vezető
Meerweg 30-32, 26133 Oldenburg, Németország
Telefon: +49 (0) 441 404 3850
presse@cewe.de
www.cewe.de
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.