2019. április 1., hétfő 09:30

15 éves a Körúti Színház! (1. rész)
    Budapest, 2019. április 1., hétfő (OTS) - Egy teátrum, amiben a vidámságé és a jókedvé a főszerep (jubileumi interjú Galambos Zoltánnal, a Körúti Színház igazgató-főrendezőjével)

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190401_001.jpg

Március 29-én díszbemutatóval indít jubileumi hónapot a Körúti Színház. A 15. születésnapjához érkezett teátrum méltán lehet büszke: eddig közel egymillióan látták az előadásait.

     A 2004-ben alakult Körúti Színház vezetője Galambos Zoltán, aki olyan színházat álmodott meg másfél évtizede, amelyben főként vidámság és jókedv van, amiben a kollégák is szeretik egymást. A Mezítláb a parkban című, világsikerű darabbal indultak, amellyel rögtön elsőre olyan szép sikereket söpörtek be, hogy kiderült: ezt a megkezdett utat bizony nemcsak érdemes, de kell is folytatni! Az igazgató-főrendező remek érzékkel választ azóta is darabokat, amit az egyre növekvő előadás- illetve nézőszámuk is igazolni látszik - játszanak Budapesten vagy bármerre az országban. "Nagyon szeretjük a fővárosi közönséget, ám időközben kiderült, az a karmánk, hogy egészen apró településekre is eljussunk az előadásainkkal - mondta Galambos Zoltán. Szerencse, hogy olyan kollégákkal dolgozom, akik művészet szerető, igényes emberek, mindenütt a legmagasabb színvonalat nyújtják. Csodát tenni bárhol lehet, legyen szó egy picurka színpadról, vagy egy messzi településről. Ha a közönség vár minket és számít ránk, akkor nem ismerünk lehetetlent!"

     A Körúti Színház repertoárja folyamatosan nőtt az elmúlt másfél évtizedben: eddig több, mint 1700 előadáson tapsolhatott, közel egymillió néző! Ma annyi helyen játszanak, amennyiről induláskor álmodni sem mertek. Időközben bővült a társulat is, amelyben a szakma olyan neves képviselői is 'őstagnak' mondhatók, mint Koncz Gábor, Koltai Róbert, Kautzky Armand, Esztergályos Cecília, Vándor Éva, Makrai Pál, Gyebnár Csekka, Pusztaszeri Kornél, Mérai Kata, Pikali Gerda, Beleznay Endre.
 "Mindig meghatódom, hogy ezek az emberek, akiket én hatalmas színészeknek tartok, kérdés nélkül jönnek, bárhová hívom őket és a tőlük telhető legjobbat nyújtják estéről estére. Éppúgy a sajátjuknak érzik ezt a színházat, ahogy én. Velem tartanak a kezdetektől, jó emberek, a barátaim - nélkülük nem menne!"

     Ma 20 felnőtt-, és 10 gyerekdarabbal, valamint egy színházi beavató foglalkozással járják az országot. Mindenféle műfajból játszanak, de legfőképpen vidámat - az igazgató-főrendező szerint ez indulástól koncepció. Galambos Zoltán azonban mindig tesz a művekbe pár komoly jelenetet is, ami egyfajta értékes emberi tartalmat is hordoz, hogy az élmény 'ne csak a ruhatárig tartson'. "Ma az emberek nevetni szeretnének. Hozzátenném: a Napsugár fiúk, a Maude és Harold, A doktor úr vagy a Mezítláb a parkban című előadásaink azért nem éppen habkönnyű mondanivalójú történetek, még ha sok kacagtató rész is van bennük, és A bolond lány is sok erkölcsi kérdést vet fel. A jubileumi hónap programjai között szerepel a nemrég elhunyt Tahi-Tóth László főszereplésével készült Spanyolul tudni kell című film bemutatója - ez a színházunk első igazi mozifilmje -, ami Laci legutolsó munkája volt, illetve a Kell egy színház című színdarabom - Kautzky Armanddal a főszerepben - teljesen újra gondolt verziójának bemutatója is. Mindig vannak nehézségek, de mi megyünk tovább. Most, hogy 15 évesek lettünk, az egyik 'ajándék' a minket szeretőknek a Facebook oldalunkon megjelent interjúsorozat, a legnagyobb művészekkel, 15 év, 15 interjú címszó alatt. Ünnepi hónapunk során a premierekkel, kiállításokkal, filmbemutatóval tarkított programban szinte valamennyi repertoáron lévő előadás színpadra kerül. Igazgatóként boldog vagyok, amiért idáig eljutottunk, amiért országszerte így keresnek, várnak és szeretnek bennünket a színházszerető nézők - talán nem véletlenül ez a szlogenünk: 15 éve az ország Színháza! Szeretném ezúton is megköszönni az odaadó munkáját mindazoknak a kollégáknak, akik végig velem voltak és vannak. Köszönettel tartozom azoknak is, akik csak életük egy szakaszát töltötték velünk, és közben mégis oly sokat tettek értünk. A legnagyobb köszönet és hála azonban a mi drága Közönségünket illeti, hiszen miattuk, értük létezünk. Találkozzunk hát március 29-én este, Esztergályos Cecíliával a főszerepben a Zsákbamacska premierjén, aztán ünnepeljünk együtt tovább, egy hónapon át! Boldog születésnapot, kedves Körúti Színház!"(folyt.)



2019. április 1., hétfő 09:30

15 éves a Körúti Színház! (2. rész)
    Budapest, 2019. április 1., hétfő (OTS) -

    A jubileumi hónap eseményei:

Március 29. Zsákbamacska - Díszbemutató az Erzsébetligeti Színházban

Április 7. - Kell egy színház - Bemutató, Kistelek

Április 11. - Az üvegcipő - Fehérgyarmat, 50. jubileumi előadás

Április 13. - Meseautó - Rétság 100. jubileumi előadás

Április 14. - A bolond lány - Oroszlány 75. jubileumi előadás

Április 15.- Spanyolul tudni kell! filmbemutató - Art+Cinema mozi
A társulat első saját gyártású játékfilmje. Főszereplők: Tahi-Tóth László, Vándor Éva, Pusztaszeri Kornél.

Április 18. - Mese habbal - Tolna 50. jubileumi előadás

Április 21. - Maude és Harold - Heves, 50. jubileumi előadás

Április 25. - Én és a kisöcsém - Berettyóújfalu 150. jubileumi előadás

Szórakozik velünk?!

A jubileumi hónap ideje alatt megrendezésre kerülő további előadásokról, valamint a színházról információk találhatóak az alábbi linken: http://www.korutiszinhaz.hu/letoltesek/15evessajtoanyag.zip
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.