2019. január 25., péntek 09:20

"Közel nulla energiaigényű épület létesítése mintaprojekt jelleggel Kisvárdán"
    Kisvárda, 2019. január 25., péntek (OTS) - A KEHOP-5.2.5-16-2016-00003 "Közel nulla energiaigényű épület létesítése mintaprojekt jelleggel Kisvárdán" című projekt 500 millió forint támogatási összeggel, 100%-os támogatási intenzitással valósul meg Szabolcsveresmarton. A forrását az Európai Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

    A program keretében a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és az Alkossunk Várost Alapítvány konzorciuma valósítja meg a mintaprojektjét.
A fejlesztéssel érintett, AA++ besorolású épület 35 fő elszállásolására alkalmas, továbbá oktatási és közösségi célra kialakított helyiséggel is rendelkezik. Az épület bruttó beépített területe 977,05 m2, a lakóegységek keletre tájoltak, illetve a természetes fény biztosítása érdekében homlokzati elemként megjelennek. Az épületben 9 lakóegység kerül kialakításra.
Az önmagát ellátó passzív házként működő épület jól beilleszkedik a természeti környezetbe, kisebb domboldalba bevágva intenzív zöldtetővel ellátva, szerves része a dombnak, belesimul a természetbe.
A fejlesztés eredményeként létrehozott épület erdei iskolaként - mint közcélú funkció - fog működni, így általános iskolás csoportoknak folyamatosan szervezünk majd programokat,ahol a megújuló energiák felhasználási módjait és a Rétközi-tó vízi és szárazföldi flóráját és faunáját szemléltetjük, hagyományos és interaktív módszerekkel.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.