2018. december 9., vasárnap 09:00

Szemeteljünk JÓL! - Hulladékgazdálkodási közszolgáltatók lakossági szemléletformáló munkája
    Budapest, 2018. december 9., vasárnap (OTS) - A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (https://nhkv.hu) és a vele együttműködő hulladékgazdálkodási közszolgáltatók az ügyfeleikkel való kommunikációt lényeges feladatuknak tartják. Nem elég ugyanis, ha csak a szakemberek számára világos, hogy mi a korszerű hulladékkezelés, ezt tudatosan felépített kommunikációval a háztartások mindennapi gyakorlatává is kell tenniük.

    
A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. saját, környezetbarát termékeket árusító üzlettel rendelkezik. Évente megrendezik az Új Utca Kukafesztivált, a "Zsófi néni megmondja…" képregény sorozattal pedig közérthető módon adnak hasznos hulladékgyűjtési vagy szolgáltatási tippeket.

A Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. "Mit, hova dobjunk?" programja a szelektíven gyűjthető hulladékokat és a színek szerinti gyűjtőket ismerteti.

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Újrahasználati Központja a még használható tárgyakat díjmentesen átveszi, ott ellenőrzik, megtisztítják, amelyeket végül kedvező áron megvásárolhatnak az érdeklődők. A lomtalanítás digitális: a közszolgáltató applikációján keresztül lehet kérni egyénileg a hulladék elszállítását.

A székesfehérvári  Depónia Kft. idén szeptemberben hirdetett először Nyílt napot, melyre elsősorban fiatalokat vártak. Ökoiskola programja során a saját tervezésű "Hulladékból termék" vándorkiállítást elsődlegesen az oktatási intézmények részére hirdetik meg.

A Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. a honlapján indított "Jó tudni!" sorozattal a környezetbarát háztartáshoz, irodához és a komposztáláshoz ad hasznos tippeket. "A szelektálást a vásárlásnál kell kezdeni!", ennek megfelelően a város első osztályos diákjai uzsonnásdobozt kaptak a vállalattól a nejlonzacskó hulladék csökkentése érdekében.

Budapesten a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. Edukációs csoportjának a programja az óvodáskortól célozza meg az ifjúságot, egészen a középiskolás diákokig, a programot az igénylő intézményekben vagy eseményeken, vagy két Szemléletformáló és Újrahasználati Központjának valamelyikében tartják meg.

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. sajátos hagyománya a "Hulladékért virágot" program, mely során meghatározott súlyú hulladéktípusok után növényi hulladékból készült komposztot, vagy utalványt kapnak a résztvevők.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatók nagyobb hatékonysággal dolgozhatnak a lakosság együttműködésével, a hosszútávon fenntartható gyakorlat átadása pedig tisztább, élhetőbb környezetet teremt mindannyiunk számára.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.