2018. november 19., hétfő 10:15

A Főügyészség nyilatkozata
    Rijád, 2018. november 19., hétfő (OTS) - A Főügyészség a 2018. október 19-ei és 25-ei nyilatkozatai után új nyilatkozatot bocsátott ki Dzsamál Hasogdzsi (Isten nyugosztalja) szaúdi állampolgár meggyilkolása ügyében, amely nyilatkozat a szaúdi-török nyomozócsoport által közölt információkon, valamint 21 letartóztatásban lévő gyanúsítottal és három további, ügyészségre beidézett gyanúsítottal lefolytatott vizsgálatok eredményein alapszik.

A Főügyészség bejelentette, hogy 11 vádlott ellen eljárást indított, akiknek ügye a bíróság elé fog kerülni, a további gyanúsítottakkal kapcsolatban folytatódik a nyomozás annak érdekében, hogy megállapításra kerüljön a bűntényben való részvételük és az abban betöltött szerepük. A Főügyészség 5 vádlottra, akiket a bűntény elrendelésével és végrehajtásával gyanúsítanak, halálbüntetést kért, a többi vádlottra pedig a megfelelő ítélet kiszabását kérvényezte.

A Főügyészség megjegyzi, hogy hivatalos levelek útján (levélszámok: 784, 2018/10/17; 9995, 2018/10/25 és 11350, 2018/10/31) kérvényezte a testvéri Török Hatóságoktól minden bizonyíték és információ - beleértve bármilyen hangfelvételt - rendelkezésére bocsátását, amely az üggyel kapcsolatban a birtokukban van. Az Főügyészség kérvényezte továbbá a testvéri Török Hatóságoktól azt is, hogy írjanak alá egy kifejezetten erre az ügyre érvényes együttműködési egyezményt, amely - a szaúdi törvény értelmében - lehetővé teszi, hogy a Főügyészség megismerje a nyomozás eredményeit, valamint hogy hozzáférjenek olyan, a török hatóságok birtokában lévő információkhoz és bizonyítékokhoz, amelyek segíthetik a nyomozást.

A Főügyészség jelenleg is várja a választ ezekkel a kérvényekkel kapcsolatban.

Szaúdi Hírügynökség

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.