2018. október 17., szerda 15:45

Ipari robotba integrált fogaskerékszivattyúval ellátott ömledékragasztó rendszer kifejlesztése az IASG Kft-nél
    Pécel, 2018. október 17., szerda (OTS) - KFI_16-1-2017-0392  - Az I.A.S.G. Kft. "Ipari robotba integrált fogaskerék szivattyúval ellátott ömledékragasztó rendszer kifejlesztése." címen pályázatott nyújtott be a VÁLLALATI KFI_16 kódszámú kiírásra. A K+F tevékenység megvalósításából álló projekt összköltsége 137.073.864 Ft, melynek megvalósítását a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 82.378.164 Ft-tal támogatja hazai forrásból.

    A 24 hónapos projekt során megvalósuló fejlesztés célja egy olyan ragasztórendszer kifejlesztése, amely rugalmasan tudja követni a vevők különböző ragasztási elvárásait (pont, csík, szórás) úgy, hogy a folyamat során is magas maradjon a rendszer rugalmassága. Ezért választottuk a rendszer alapjául az iparban már általánossá vált hattengelyes robot alkalmazását.
A projekt során megvalósuló fontosabb feladatok:
- Mérésekkel kívánjuk alátámasztani a hagyományos ragasztóberendezések hidraulikus rendszerének a viselkedését robotos alkalmazások esetén.
- A tervezett egységek műszaki és kereskedelmi kiértékelése során az elvárásoknak megfelelő konstrukciók közül kiválasztjuk, mely megoldás az, amely alkalmazható a futó projektjeiknél.
- Prototípus legyártása, összeszerelése és tesztelése során a legyártott prototípust robottal összeépítve teszteljük, hogy a projekt elején a hagyományos rendszerre kialakított, strukturált adatbázis adataival össze tudjuk vetni, továbbá kidolgozzunk egy általános beállítási rendszert.
- Ipari teszt végrehajtása, prototípus véglegesítése.
A projekt során kifejlesztésre kerülő ragasztási rendszer több ágazatban is felhasználható lesz, így hatása nem kötődik egy-egy ágazathoz, hanem nemzetgazdasági szinten értelmezhető.  A projekt eredményének hasznosulását tovább tágítja, hogy a rendszer jövőbeli továbbfejlesztése még több anyagtípus felhordását teszi lehetővé, ami tovább erősíti a nemzetgazdasági hatást.

www.iasg.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.