2018. szeptember 11., kedd 14:36

HERBSTGOLD Fesztivál Kismartonban
    Kismarton, 2018. szeptember 11., kedd (OTS) - Félidőhöz érkezett a szeptember 5-én indult HERBSTGOLD  elnevezésű őszi fesztivál a kismartoni Esterházy-kastélyban.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180911_003.jpg

Az I. világháború befejezése és az első Osztrák Köztársaság megalapítása után 100 évvel a HERBSTGOLD - fesztivál a háború és béke témája köré szervezi programját. Nyomon követhetjük a háború katasztrófáját és az 1918-ban bekövetkező változásokat, de szerepet kapnak korábbi háborúk és ezek hatása is a Kismartonban oly fontos szerepet játszó zenére. Haydn és Beethoven megélték a napóleoni háborúkat; a háború borzalmai és a reménykedés mély nyomot hagytak művészetükben.

Tolsztoj Háború és béke című műve ihlette a fesztivál idei mottóját. A regény 1812-ben jelent meg - három évvel azután, hogy Haydn meghalt a napóleoni csapatok által elfoglalt Bécsben és egy évvel azelőtt, hogy Beethoven a Wellington győzelmét komponálta - háborúkkal terhes korszak volt ez a Habsburg-birodalom számára.

A fesztivál a zene segítségével mutatja be a háború borzalmát, dicsőítését, és a béke utáni vágyat, amelyet Haydn a Harmónia-misében önt hangokba - 100 évvel az I. világháború befejezése és az első Osztrák Köztársaság megalapítása után reflektál a történtekre - érzések és emlékezések a zene nyelvén.

A fesztivál keretében nyílt meg a Haydngasse 1. szám alatt az újonnan megalakult Kunstverein szervezésében Marcus Geiger svájci, Bécsben élő képzőművész kiállítása. Geigernek a Fesztivál Háború és béke mottójához kapcsolódva egy installációját is láthatja a nagyközönség, mely az Esterházy-kastély előtt álló kétcsövű, sárga posztamensen álló vörös tankból és udvaron ágaskodó négy óriási betűből, Ja és Nein (igen és nem) áll.

HERBSTGOLD Fesztivál második felének programkínálata:

Szeptember 12., 17.00 óra
HÁBORÚ ÉS BÉKE
Konstanze Breitebner, felolvasás és moderáció
Rolston String Quartet
Tolsztoj és Csajkovszkij munkái

Szeptember 12., 19.30 óra
A HÁBORÚ IDEJÉN
Vezényel: Giovanni Antonini
II Giardino Armonico
Mozart művei

Szeptember 13., 19.30 óra
A FRONTON
Anna Prohaska, szoprán
Eric Schnerder, zongora
Beethoven, Wolff, Eiszler, Liszt, Schubert, Rihm és mások műveivel

Szeptember 14., 19.30 óra
ARMIDA (opera kivonat)  
Ana Maria Labin, Armida            Christian Senn, Idreno
Julian Prégardien, Rinaldo        Fernando Guimaraes, Clotardo
Roberta Mameli, Zelmira            Enrico Onofri, karmester
Anicio Zorzi Giustiniani, Ubaldo        Haydn Filharmónia

Szeptember 15., 16.30 - 21.00 óra
VONÓSNÉGYES-MARATON    
Kronos Quartet
Quatuor Arod
Rolston String Quartet
Esmé Quartett

Szeptember 16., 11.00 - 13.30 óra
ZENÉS VÁROSVEZETÉS
Az idegenvezetést a Bécsi Kamarazenekar kíséri

Szeptember 16., 18.00 óra
BEETHOVEN KONTRA NAPÓLEON
Sarah McElravy, brácsa
Julian Rachlin, hegedű és vezénylet
Haydn Filharmónia
Beethoven és Mozart művei

Részletes program http://bit.ly/Herbstgoldprogram
Fotók http://bit.ly/HerbstgoldKepek

Jegyek online a www.herbstgold.co oldalon, a tickets@panevent.at mail cím alatt vagy a kismartoni Esterházyplatz 4. szám alatti Panevent jegyirodában vásárolhatók.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.