2018. szeptember 11., kedd 14:36

HERBSTGOLD Fesztivál Kismartonban
    Kismarton, 2018. szeptember 11., kedd (OTS) - Félidőhöz érkezett a szeptember 5-én indult HERBSTGOLD  elnevezésű őszi fesztivál a kismartoni Esterházy-kastélyban.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

Az I. világháború befejezése és az első Osztrák Köztársaság megalapítása után 100 évvel a HERBSTGOLD - fesztivál a háború és béke témája köré szervezi programját. Nyomon követhetjük a háború katasztrófáját és az 1918-ban bekövetkező változásokat, de szerepet kapnak korábbi háborúk és ezek hatása is a Kismartonban oly fontos szerepet játszó zenére. Haydn és Beethoven megélték a napóleoni háborúkat; a háború borzalmai és a reménykedés mély nyomot hagytak művészetükben.

Tolsztoj Háború és béke című műve ihlette a fesztivál idei mottóját. A regény 1812-ben jelent meg - három évvel azután, hogy Haydn meghalt a napóleoni csapatok által elfoglalt Bécsben és egy évvel azelőtt, hogy Beethoven a Wellington győzelmét komponálta - háborúkkal terhes korszak volt ez a Habsburg-birodalom számára.

A fesztivál a zene segítségével mutatja be a háború borzalmát, dicsőítését, és a béke utáni vágyat, amelyet Haydn a Harmónia-misében önt hangokba - 100 évvel az I. világháború befejezése és az első Osztrák Köztársaság megalapítása után reflektál a történtekre - érzések és emlékezések a zene nyelvén.

A fesztivál keretében nyílt meg a Haydngasse 1. szám alatt az újonnan megalakult Kunstverein szervezésében Marcus Geiger svájci, Bécsben élő képzőművész kiállítása. Geigernek a Fesztivál Háború és béke mottójához kapcsolódva egy installációját is láthatja a nagyközönség, mely az Esterházy-kastély előtt álló kétcsövű, sárga posztamensen álló vörös tankból és udvaron ágaskodó négy óriási betűből, Ja és Nein (igen és nem) áll.

HERBSTGOLD Fesztivál második felének programkínálata:

Szeptember 12., 17.00 óra

Beethoven és Mozart művei

Részletes program http://bit.ly/Herbstgoldprogram
Fotók http://bit.ly/HerbstgoldKepek

Jegyek online a www.herbstgold.co oldalon, a tickets@panevent.at mail cím alatt vagy a kismartoni Esterházyplatz 4. szám alatti Panevent jegyirodában vásárolhatók.

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.