2018. augusztus 2., csütörtök 12:25

Nyári szépségtippek a Lavazzától - Hogyan óvja szépségét és egészségét kávéval
    Budapest, 2018. augusztus 2., csütörtök (OTS) - Az elmúlt években elvégzett koffeinnel kapcsolatos vizsgálatok - beleértve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elvégzett kutatásokat is - a koffein számos pozitív hatására világítottak rá. A vegyület csökkentheti a rák kockázatát, növeli a várható élettartamot és antioxidánsokat is juttat a szervezetbe, valamint a vérnyomásra is jó hatással van.

    A Lavazza összegyűjtött néhány hasznos tudnivalót a kávéfogyasztás előnyeiről:

     A kávé antioxidánsokban gazdag: környezetünk tele van szabadgyökökkel, amelyek károsak lehetnek a bőr számára, azonban a kávéban lévő antioxidánsok megvédik bőrünket és javítják annak természetes védelmét.

     Védelmet nyújt a Nap káros sugarai ellen: az UVB sugárzás káros és különféle veszélyes bőrelváltozásokat okozhat, azonban a koffein használata védelmet nyújthat az UV-sugárzás rákkeltő hatásával szemben és gátolja a DNS-károsodását.

     Fényessé és simává varázsolja bőrünket: a szövetjavító tulajdonságai miatt a kávé kulcsfontosságú a sejtek újbóli növekedésének szabályozásában, ami a hidratáltság megtartásához vezet és növeli a bőr rugalmasságát.

     Javítja a keringést: a kávé serkenti a vérkeringést, amely egészséges és energizált bőrt eredményez.

A kávé különféle otthoni bőr- és hajápolási szépségreceptekhez is alkalmazható:

     -    nagyszerű hámlasztó anyag és jól alkalmazható duzzadt szemek kezelésére is: kávéfőzés után tegyük félre a zaccot és hagyjuk kihűlni. Kenjük a szem és a szemhéj környékére, majd néhány perc után hideg vízzel öblítsük le.
     -    remekül alkalmazható a fejbőr hámlasztásához. Fél csésze darált kávét masszírozzunk két percig a fejbőrünkbe, majd mossuk le samponnal.
     -    a darált kávé bőrradírként is hasznos lehet, mivel nem sérti a bőr felületét. Keverjünk össze őrölt kávét, barna cukrot és olívaolajat, majd körkörös mozdulatokkal masszírozzuk arcunkba.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.