2018. július 6., péntek 11:26

Orvosi holo-platform a műtéti tervezéshez
    Budapest, 2018. július 6., péntek (OTS) - A NKFI Alap 95 millió Ft-os támogatásával, a Vállalati KFI_16 pályázat keretében valósul meg a "3D fénytér rekonstrukción alapuló HoloVízió orvosi vizualizációs rendszer kifejlesztése" K+F projekt, lásd http://holografika.com/orvosi-holoplatform/.

    A Holografika Kft. egy olyan új-generációs, 3D fényteret rekonstruáló displayt fejleszt, amely lehetővé teszi különféle kategóriájú 3D kijelzők felépítését ugyanazzal az univerzális projekciós modullal. Ez a modul lesz az alapja a már 100Mpixel fölötti 3D képalkotást is megvalósító HoloVízió megjelenítőknek, amelyek megfelelnek majd az orvosi felhasználás magas követelményeinek is.

A létrejövő hologramszerű háromdimenziós látvány megbízhatóbbá teszi a diagnosztikát, megkönnyíti a műtéti tervezést, mivel nehezen értelmezhető térbeli összefüggéseket is könnyen átlátható formában képes megmutatni, és többek közt az orvosi oktatásban, a távorvoslásban és a robotizált sebészetben is új utakat nyit.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.