2018. június 25., hétfő 16:48

A NETIS Informatikai Zrt. és az INSIRON Informatika Kft. közös konzorciuma összesen 231 544 493 forint vissza nem térítendő támogatást nyert innovációs fejlesztésre.
    Budapest, 2018. június 25., hétfő (OTS) - Az "ALSAD (Automated LifeStyle ADvice) Healtcare Solution - Kezelés alatt álló betegek, különösen a dializált betegek hatékony életmód tanácsadását támogató eljárások kutatása, és támogató rendszer fejlesztése" projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (VÁLLALATI KFI_16)" pályázati program finanszírozásában valósul meg. A nettó 328 148 236 forint összköltségvetésű projekt keretében a Konzorcium egy egészségügyi életmód tanácsadó rendszer prototípusát fejleszti ki.

    
A dializált vagy a diabéteszes betegek sokszor nem is tudják, mennyit tehetnek saját egészségük érdekében. A gyógyszeres vagy gépi kezelés mellett a krónikus betegek állapotát életmódjuk határozza meg: helyes táplálkozással, testmozgással és vérnyomásuk karbantartásával őrizhetik meg életminőségüket.

Kifejlesztett alkalmazásunk protokoll-és eljárássorozata a páciens rendszeresen mért saját betegadatait vizsgálva ad automatizált életmód-tanácsadást a beteg számára, kialakítva egy sűrű visszacsatolásokkal megerősített prevenciós folyamatot.

Ha személyre szabva, rendszerezve jut el hiteles információ a beteghez, együttműködése jelentősen javíthatja hosszú távú életkilátásait.  

Konzorcium vezető: NETIS Informatikai Zrt.
Konzorciumi tag: INSIRON Informatika Kft.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.