2018. május 18., péntek 09:26

Új bajnokok a Honfoglalóban
    Budapest, 2018. május 18., péntek (OTS) - Lezárult az ötödik Honfoglaló Bajnokok Hete: négy új bajnok született a Duna Televízió kvízműsorában.

    Véget ért az ötödik Bajnokok Hete a Honfoglalóban, a népszerű magyar fejlesztésű online területhódító kvízjáték televíziós változatában. A győztesek továbbjutottak a Szuperbajnokság selejtezőjébe, ahol már 5 millió forintért játszanak. A játék végső tétje 30 millió forint lesz a júniusi Szuperbajnokságon.

A hétfői adásban Vörös András nyert, aki aktuáriusként (kockázatok pénzügyi hatásait elemző szakember) és televíziós rendezőként végzett. Az új bajnok kedvelt sportja a futás, az úszás, a biciklizés, hobbija pedig a sakk. Tervei között szerepel a repülés, de ahhoz le kell küzdenie repülési fóbiáját. Saját bevallása szerint mindkét fordulóban nagyon izgult, mégis úgy látszott, hogy teljes nyugalommal gyűjtötte be a győzelemhez szükséges legmagasabb pontszámot.

Kedden Kiss Balázs lett a bajnok, aki szabadidejét az olvasásnak, a túrázásnak és a filmeknek szenteli. Az újdonsült bajnok az improvizációra esküszik, nem szeret előre tervezni, és így érkezett a Honfoglalóra is. A forduló közepén elkezdett aggódni a játék kimenetelét illetően, hiszen erős volt a mezőny és kiváló ellenfelei voltak, de az improvizáció meghozta gyümölcsét és folytathatja a versenyt a Szuperbajnokság selejtezőjében.

Szerdán Vállaji Gábort avatták győztesnek. A kommunikáció szakon végzett játékosnak startup cége van, korábban pedig másfél évet élt Dániában, ahol művészetet tanult. A szerdai bajnok az érettségire is a Honfoglaló segítségével készült fel. Gábor izgalmas végjáték után nyert, úgy érezte, hogy közben "öregedett" néhány évet és a Szuperbajnokság selejtezőjére már egy kicsit őszebb hajjal fog érkezni.

Csütörtökön Hódsági Kristóf gyűjtötte a legtöbb pontszámot. Kristóf kutató fizikusnak tanul, hobbija a kórusének és a futball. A legújabb bajnok szereti a stratégiai társasjátékokat és tervei között szerepel, hogy részt vesz egy nyári egyetemen a francia Alpokban. A játékosnak nem volt előre meghatározott stratégiája, azt mondta, úgy alakul az ő játéka is, ahogy a dolgok változnak, ha pedig a helyzet úgy kívánja, kíméletlenül ledönti az ellenfél vártornyait. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Honfoglaló történetében eddig ő döntötte le a legtöbb tornyot.

Ők négyen csatlakozhatnak a korábbi bajnokokhoz, akik júniusban a Szuperbajnokság selejtezőjében folytathatják a versenyt. A végső tét 30 millió forint lesz!

Honfoglaló - ahol a tudás valóban hatalom! Minden hétköznap 19.30-tól a Dunán.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.