2018. május 15., kedd 10:05

A világ egyik legstrapabíróbb hevedere - magyar feltalálótól
    Budapest, 2018. május 15., kedd (OTS) - A különböző tárgyak és rakományok rögzítésére alkalmas, műanyaggal bevont pántok számtalan formában léteznek már, az eszköz gyártási mechanizmusának azonban merőben új módja fűződik Sebő Gyula nevéhez, aki a világszerte népszerű JULIUS-K9® "beszélő kutyahám" feltalálója. Az Európai Unióban már bejegyzett, szabadalomban rögzített heveder 2012 óta több fejlesztésen is átesett, és végül IDC® Lumino® megnevezéssel került forgalomba, foszforeszkáló bevonattal. A csíkozott, osztott felületű anyag elnevezése a lumineszcencia jelenségére utal, érzékeltetve a késleltetett fénykibocsátási képességet.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180515_005.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180515_006.jpg

A szabadalom tárgya egy speciális műanyaggal borított, impregnált és csúszásgátlós szíj, ahol az anyag szövetszerkezete részben összeolvad a bevonattal a gyártási folyamat során. Ezáltal a külső burkolat rendkívül tartóssá válik, sérülése vagy kopása ellenére sem feslik le, sőt még a szövetszerkezet egyéb alkotóelemei is megtartják teherhordó képességüket.

A feltaláló a heveder kapcsán komoly nemzetközi érdeklődésre számít a divat, sőt az autóipar területéről is. A szabadalom ugyanis nem pusztán a kisállat-felszerelések piacán állja meg a helyét, hanem - egyedi gyártási sajátosságainak, tartósságának és minőségének köszönhetően - az ipar egyéb területein jelentkező igények kielégítésére is alkalmas.

JULIUS-K9®
https://julius-k9.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.