2018. május 15., kedd 09:31

Molekuláris diagnosztikai fejlesztés a leukémiás gyermekek gyógyulásáért - Jótékonysági koncerttel ünnepelt a 25 éves Béres Alapítvány
    Budapest, 2018. május 15., kedd (OTS) - "Az élet az, amiért érdemes és kell is küzdenünk!" - idézte id. dr. Béres József szavait Béres Klára, az idén 25 éves jubileumát ünneplő Béres Alapítvány elnöke a leukémiás gyermekek megsegítésére május 10-én, a Zeneakadémián rendezett jótékonysági koncert kezdetén. Az est főszereplői Balázs János zongoraművész, Vigh Andrea hárfaművész és a Budafoki Dohnányi Zenekar voltak Hollerung Gábor vezényletével. A nagysikerű koncert teljes bevételét a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat részére ajánlotta fel a Béres Alapítvány. Az adomány egy új diagnosztikai módszer bevezetését szolgálja, mely a leukémiás gyermekek gyors és egyénre szabott terápiáját teszi lehetővé, ezáltal jelentősen növeli gyógyulási esélyüket.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180515_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180515_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180515_003.jpg

Béres Klára elmondta: "Van okunk ünnepelni és büszkének lenni, hiszen a Béres Alapítvány immár 25 éve folyamatosan segíti a rászorulókat, betegeket, támogatja az oktatást, a kultúrát, szolgálja az értékteremtést. Nagyon jó érzés, mikor arra gondolok, hogy a mögöttünk lévő negyedszázad alatt milyen sok embernek, közösségnek tudtunk a segítségére lenni, hányaknak adtunk gyógyulást, erőt, reményt. A mai jótékonysági estünk már a tizenegyedik, melyet a daganatos betegek megsegítésére rendeztünk. Ahogy eddig is, a támogatott kiválasztásánál nagyon körültekintően jártunk el.
Támogatásunkkal most egy új, Magyarországon eddig nem alkalmazott, világviszonylatban is modern diagnosztikai eljárás kerül bevezetésre, melynek eredményeként a súlyos beteg gyermekek gyógyulási esélye jelentősen növekszik."

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat nevében dr. Kriván Gergely elnök mondott köszönetet a támogatásért és elmondta: "Az 1971 óta működő Hálózat hatékony együttműködés orvosok, nővérek és szakemberek között, akik az életüket tették fel arra, hogy daganatos gyermekeket gyógyítsanak. A Béres Alapítvány segítségével bevezetésre kerülő legújabb diagnosztikai módszer áttörést jelent a mostani gyakorlathoz képest, és a daganatos gyermekek kezelésében a hiányzó, kulcsfontosságú elemet biztosítja."

Dr. Bödör Csaba, a SOTE I. számú Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intéznének kutató-laborvezetőjének tájékoztatása szerint: "A kutatások folytán elkülöníthetővé vált számos olyan ritka alcsoport a gyermekkori leukémiák közt, ahol messze 50% alatti a túlélés, és ahol a klasszikustól eltérő egyénre szabott kezeléssel a gyógyulási arány javítható lenne. A támogatásnak köszönhetően, a Magyarországon most bevezetésre kerülő diagnosztikai módszer forradalmi új lehetőségeket ad a prognózis megítélésében és a célzott terápia alkalmazásában, mindez növeli a betegek gyors és még pontosabb diagnózisának, valamint gyógyulásának eredményességét."


További információ:
Antony Szilvia, sajtókapcsolatokért felelős kommunikációs munkatárs, Béres Alapítvány
Tel: 06-1-430-5518, 06-20-312-4840, E-mail: antony.szilvia@beres.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.