2018. április 13., péntek 13:16

Weiss Manfréd család története, Corvin-láncos kitüntettek, és A napfény íze a közmédia hétvégi kínálatában
    Budapest, 2018. április 13., péntek (OTS) - A hétvége nem maradhat Család-barát és Jó ebédhez szól a nóta nélkül, de a közmédia csatornái készülnek nemzetiségi filmekkel is, illetve megtudhatjuk azt is, hogyan kerültek magyarok a Holdra.

    Szombaton a Déli Híradó után, 12.50-től érkezik a Bringás Brigantik hetedik része a Duna Televízió képernyőjére. Délután öttől Borbás Marcsi és stábja a Gasztroangyal bevezeti nézőinket a Bartók Béla út kulináris rejtelmeibe, majd 19.35-től érkezik az Egynyári kaland második évadának első része "Nem ez volt megbeszélve" címmel.

A Duna World szombat délutáni kínálatában találják nézőink a Corvin-láncos Huszti Péter színművészről készült riportfilmet, melyet  16.20-tól a Hit, erkölcs és hűség - A Magyar Corvin - lánc kitüntetettjei című sorozat ötödik részeként láthatnak az érdeklődők.

Este nyolc órától a Dokuzóna c. műsorunk a Duna World csatornán hétről hétre a hazánkban élő nemzetiségek történetét, hétköznapjait, érdekes személyiségeit bemutató filmalkotásokkal készül. Április 14-én két portrét mutatunk be. Először Momčilo Tapavica, az első szerb olimpikon életútját követhetjük nyomon, majd Orosz Klaudia bolgár származású bábtervező munkájáról és a hozzáfűződő viszonyáról tudhatunk meg többet.

Az M5 csatorna délután öttől természetfilmmel, A nagy kékség varázsa sorozat Észak-Amerikát bemutató részével várja közönségét. Ezen a hétvégén az M5 Az élet ára - a Weiss Manfréd család története c. kétrészes dokumentumfilmet tűzi műsorára, melynek az első részét szombat este hat órakor láthatják nézőink.

A reklámoktól mentes M2 gyerekcsatorna hajnali öt órától várja kis közönségét. A mesemaratont egy magyar klasszikussal a Kukori és Kotkoda rajzfilmmel indítja, majd délután 14.50-től az M2 képernyőjén a Grimm meséiből: Hófehérke, német mesefilm feldolgozást láthatják nézőink. Estére már M2 Petőfi TV-ként a jazz műfaj kedvelői itt találják 22.45-től a Müpart - David Sanborn Band koncertfilmet, majd 0.45-től a Headhunterz - Balaton Sound 2017-es fellépését láthatják országosan, akár HD minőségben is az M2 Petőfi TV kínálatában.

Vasárnap a Déli Híradó után, 12.50-kor érkezik a Jó ebédhez szól a nóta a Dunán, majd a zenés szieszta után egy különleges dokumentumfilmet, a Magyarok a Holdon c. alkotást ajánljuk nézőink figyelmébe. A 13.50-kor a Duna World csatornán kezdődő, Vereczkei Zsolt által rendezett filmből kiderül, hogy milyen kapcsolatban állunk a földönkívüli holdjárókkal, melyek annak dacára, hogy egy lóerősek, mégis a legdrágábbként vannak számon tartva.

Este hat órakor az M5 csatorna kínálatában ott találjuk a Weiss Manfréd családját bemutató dokumentumfilm második részét. A vasárnap este a Dunán A napfény íze c. történelmi filmmel indul, míg az M2 Petőfi TV este kilenc órakor kezdődő Filmklubjában az Azután, amerikai filmdrámát láthatják nézőink. Az M5 kultúradó 21.15-től új-zélandi filmet tűz műsorára Összetörve címmel.

Műsoraink az interneten keresztül is streamelhetőek, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek mindenki számára a mediaklikk.hu oldalon. Kellemes hétvégét kíván a közmédia!

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.