2018. március 20., kedd 15:15

Lezárult az AranyCORE zenebajnokság, megvannak a győztesek
    Budapest, 2018. március 20., kedd (OTS) - A Foreland lett a zenebajnokság legnépszerűbb zenekara. A zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át. A zsűri és a közönség összesen 65 dal közül választhatott.

    Az AranyCORE zenebajnokság legnépszerűbb, mondhatni LIKE vadász zenekara a Foreland lett. A második Papp Tilu Libavonat, a harmadik helyezett pedig a ZTM Projekt csapata lett. Az Ákos, a Margaret Island és Wolfie (Punnany Massif) által alkotott zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át.

A legtöbb LIKE-ot begyűjtő három versenyző elutazhat Nagyszalontára, Arany János szülővárosába. Ezen kívül a zsűri első helyezettje szintén csatlakozik a nagyszalontai utazókhoz. A különdíjat Lobenwein Norbert fesztiváligazgató adja át. A VOLT-on való örömzenélést a Fák Alatt Zenekar, míg a STRAND Fesztiválon való fellépés lehetőségét a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ csapata, a ZTM Projekt, valamint a Foreland nyerte.

Az AranyCORE zenebajnokság hivatalos dalát Lotfi Begi és Horváth Boldi (Kelemen Kabátban) készítették el Arany János Híd-avatás című verséből, amit a Petőfi Rádióban Boros Csaba Minek nevezzelek c. műsorában mutatnak majd be.

A közmédia szervezésében az Arany-emlékév kapcsán még tavaly novemberben indult el az AranyCORE zenebajnokság. A megzenésített Arany János verseket idén március 2-ig lehetett beküldeni. Az elektronikus zenétől a zajzenén át, az egy szál akusztikus gitárig minden fajta zenés feldolgozást vártak a szervezők.

"Az elmúlt hónapokban kimondottan izgalmas volt elmerülni a különböző Arany értelmezésekben, az pedig, hogy egyik kedvenc Arany versemet meghallgathattam kőkeményen rockosítva, külön élmény volt. Örülünk a jobbnál-jobb daloknak és nagyon köszönjük minden pályázónknak a dalszerzésre szánt időt és természetesen a nevezést. Reméljük, hogy Arany János alakját sikerült közelebb hoznunk a fiatalokhoz azzal, hogy líráját egy picit "áthangszereltük". Ez persze nem a mi érdemünk, hanem az Arany szövegeké és persze a zenészeké, akik igen kreatívan nyúltak a nagyszalontai költő verseihez"  - mondta Merkl László kiemelt szerkesztő.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.